Терористів ДНР-ЛНР фінансував Олександр Янукович

“Сім'ю” Януковича, яка отримала мільярд доларів за відмову від асоціації України з ЄС, за недотримання проросійського курсу змусили відправити ці кошти на фінансування «ЛНР» і «ДНР».

Про це заявив журналістам екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов у середу після допиту в Оболонському райсуді Києва, повідомляють кореспонденти Укрінформу.

«За тією інформацією, яка в мене є, першочерговий етап того, що там відбувалося, з утворенням ЛНР і ДНР, фінансувався конкретно Олександром (Януковичем - ред). Чому? Тому що в цьому світі на мові, зрозумілій вашому колишньому президенту, йому зробили “пред'яву” стосовно того, що «ми тобі грошей відвантажили, а ти не виконав свої зобов'язання, то давай роби щось корисне», - заявив Пономарьов.

За словами екс-депутата Держдуми, зобов'язання були прості, а саме: що він (Янукович - ред.) залишається президентом, країна не йде в ЄС, не йде в НАТО, лишається в російській сфері впливу.

«Як наслідок, він (Янукович - ред.) втратив владу, і країна різко «хитнулася» в західний бік. Тобто, стало не краще, а гірше. І говорили, що це якраз результат невмілих дій президента. Що він сам своїми руками розхитав ситуацію», - зазначив Пономарьов.

Як повідомлялося, під час допиту в Оболонському суді Києва у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича Пономарьов зазначив, що операції з облігаціями під час президентства Віктора Януковича були зроблені, аби фінансово зацікавити «сім'ю» і схилити Януковича до відмови підписання угоди про Асоціацію з ЄС.

Внаслідок цих операцій сім'я Януковича отримала вигоду в розмірі 1 млрд доларів.

донеччина янукович тероризм луганщина сепаратизм

Знак гривні
Знак гривні