Труханова затримали в Борисполі: НАБУ звинуватило його та заступників у привласненні коштів

У аеропорту «Бориспіль» міського голову Одеси Геннадія Труханова затримали прикордонники і передали співробітникам Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

Про це Громадському повідомило джерело у правоохоронних органах.

Літак із Трухановим на борту приземлився в аеропорту о 8:20.

У Держприкордонслужбі та НАБУ факт затримання підтвердили, - пише Радіо Свобода.

Як повідомила журналістка «Радіо Свобода» Наталка Седлецька, Труханов зранку 14 лютого прилетів з Варшави до Києва.

«Міський голова Одеси одразу був затриманий прикордонниками і переданий співробітникам Національного антикорупційного бюро України», — написала Седлецька.

Одеський міський голова відсутній на своєму робочому місці вже близько 50 днів.

Восени 2017 року Національне антикорупційне бюро двічі проводило обшуки в Одеській міській раді, у кабінеті міського голови, за місцем його проживання.

Раніше повідомлялось, НАБУ заочно повідомило про підозру Труханову і чотирьом його заступникам. САП та НАБУ поштою направили повідомлення про підозру чиновникам.

Загалом підозри відправили Труханову, його заступнику Павлу Вугельману, директору департаменту комунальної власності Олексію Спектору, голові комісії міськради з питань комунальної власності Василю Шкрябаю і ще одному чиновнику мерії.

НАБУ розслідує можливе заволодіння посадовцями Одеської міськради коштами місцевого бюджету за попередньою змовою групою осіб.

Ідеться про прийняте 19 жовтня 2016 року рішення міськради, яким раді було дозволено купити у «Девелопмент Еліт» 14 тисяч квадратних метрів нежитлових приміщень в Одесі за 185 млн грн.

На придбанні цієї будівлі збанкрутілого заводу важкого кранобудування «Краян» наполягав міський голова Одеси Геннадій Труханов. За рік до цього ця будівля була продана на комунальному аукціоні за майже в 50 разів меншу ціну — 3,8 млн грн., а після цього за 11 млн грн. перепродана «Девелопмент Еліт».

16 грудня кошти міського бюджету були перераховані на рахунки «Девелопмент Еліт» в банку «Південний», де вони були арештовані в якості речового доказу.

Влітку минуло року ТОВ «Девелопмент Еліт» намагалися скасувати арешт 185 млн грн. Втім, тоді Солом’янський районний суд Києва відмовив фірмі у скасуванні арешту коштів.

Геннадій Труханов не з'являвся на роботі з 26 грудня, коли офіційно взяв відпустку на 22 дні — до 18 січня. У січні та лютому Труханову багаторазово продовжували відпустку, кілька разів він офіційно брав закордонне відрядження.

16 січня екс-міськголова Одеси Гурвіц заявляв, що Труханов може не повернутися з відпустки через розслідування НАБУ.

труханов корупція одеса

Знак гривні
Знак гривні