Суд дозволив відкрити заочне розслідування щодо організації Януковичем масових вбивств

Суд дозволив Департаменту спеціальних розслідувань відкрити спеціальне (заочне) розслідування щодо масових вбивств 18-20 лютого, в організації яких підозрюєть екс-президента Януковича.

Про це ТЕКСТАМ повідомив представник Департаменту спецрозслідувань Олексій Донський.

Рішення прийняла суддя Печерського суду Світлана Шапутько увечері 7 лютого.

Це розслідування буде вивчати роль Януковича в організації силового сценарію 18-20 лютого, внаслідок якого масово загинули люди.

Адвокатом Януковича у цьому процесі був приначений безоплатний держадвокат. Раніше найняті Януковичем захисники вийшли зі справи, пояснивши це тим, що їх клієнт обмежив їх у представництві його інтересів.

"Отримання такого дозволу - необхідний формальний етап у процедурі спеціального(заочного) розслідування та засудження. Він надає більше прав захисту підозрюваного й обвинуваченого. Надалі будемо збирати матеріали, проводити слідчі дії. Результатом стане складання обвинувального акту, який буде передано до суду для процедури заочного засудження", - прокоментував це рішення Олексій Донський.

Нагадаємо, що під час цього засідання до зали увірвався адвокат екс-беркутівців Олександр Горошинський, який повідомив, що Янукович також є відтепер його клієнтом. Він вимагав від держадвоката покинути залу засідань.

Прокурор Яніс Сімонов заявив йому відвід через конфлікт інтересів і в подальшому у суді відбувся затяжний конфлікт за участю судової міліції та патрульної поліції. Коментарі сторін щодо інциденту читайте тут.

20лютого янукович 18лютого справимайдану суд

Знак гривні
Знак гривні