Топазу дали команду: відсидіти 8 років у тюрмі (ФОТО)

Київський районний суд Харкова засудив “антимайданівця” Гната Кромського, відомого за позивним “Топаз”, до 8 років ув’язнення.

Харків’янин Ігнат Кромський визнаний винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі в масових заворушеннях і незаконному заволодінні авто. Відтак вирок – вісім років позбавлення волі з конфіскацією майна, - передає Новинарня.

Якщо вирок вступить в силу, слід буде зарахувати до терміну відбування покарання час, проведений обвинуваченим у СІЗО – за “законом Савченко”, який діяв до 21 червня 2017 року. Тоді Топазу залишиться відбувати покарання близько двох років.

Прокуратура вимагала максимального покарання – 15 років в’язниці.

“Прокуратура Харківської області отримає вирок і, за наявності законних підстав, буде подавати апеляцію. За нашими підрахунками, з огляду на застосування так званого “закону Савченко”, йому залишиться відбувати покарання десь близько двох років”, – пояснила прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

У Кромського є час на апеляцію і право на помилування.

Захисників “антимайданівця” на засіданні не було.

Ігнат Кромський був учасником охорони Антимайдану в Маріїнському парку в Києві взимку 2014 року. Він став відомий за позивним “Топаз” після появи в інтернеті відео, знятого в таборі антимайданівців.

У справі про штурм Харківської ОДА його обвинувачують за статтею “масові заворушення”, “незаконне заволодіння транспортним засобом”, “посягання на територіальну цілісність і недоторканність України” із санкцією до 15 років ув’язнення.

29 березня 2014 року Ленінський райсуд Харкова обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

7 квітня 2014 року Кромський втік з-під домашнього арешту.

25 квітня співробітники Служби безпеки України затримали Кромського під час зустрічі з журналістами російського телеканалу LifeNews.

26 квітня 2014 року Київський райсуд Харкова ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

12 вересня 2014 року Київський райсуд змінив Кромському запобіжний захід на особисте зобов’язання і повернув обвинувальний акт у прокуратуру.

3 жовтня 2014 року обвинувальний акт щодо Кромського був повторно направлений у Київський райсуд Харкова.

18 грудня 2014 року Київський райсуд за клопотанням прокуратури змінив запобіжний захід щодо Кромського на утримання під вартою без можливості внесення застави. Відтоді арешт неодноразово продовжували.

Справа розглядалася заново, оскільки суддя райсуду Сергій Діденко подав у відставку.

У лютому 2014 року Ігнат Кромськой був охоронцем Антимайдану в Маріїнському парку в Києві і “прославився” під час інтерв’ю з проросійським відеоблогером Сергієм Рульовим.

харків антимайдан кромськой

Знак гривні
Знак гривні