У систему ProZorro запровадять автоматичну перевірку сумнівних гравців. Що це значить?

Петро Порошенко підписав закон 4738-д, який впроваджує автоматичний ризик-менеджмент в Систему публічних електронних закупівель ProZorro.

Про це повідомив заступник міністра економічного розвитку Макс Нефьодов і пояснив, що це означає.

ЩО ЗМІНИТЬСЯ: кожен тендер буде перевірятись системою за автоматичними критеріями від оголошення до підписання договору. Якщо є «червоні прапорці» - Державна аудиторська служба буде проводити онлайн моніторинг, результати якого теж будуть в системі. Якщо виявлені порушення - вимога про усунення, а потім правоохоронці.

ЧОМУ ЦЕ ВАЖЛИВО: одна із найбільших переваг е-закупівель - величезний обсяг даних та статистики, значно більший, ніж може перелопатити будь-який орган. Тому ми відходимо від суб‘єктивізму (це я ввічливо так) і поширюємо перевірки на всі тендери в країні. Такий собі аналог мережі камер для контролю швидкості.

ЩО ДАЛІ: далі у нас 3 місяці на офіційне затвердження критеріїв (тестова версія півроку крутиться на DOZORRO risk.dozorro.org), написання кабінету аудитора, втілення автоматичного обрахунку критеріїв на ДП "Прозорро" - і поїхали!

Щось подібне є тільки в Чилі, але в значно меншому розмірі. У всіх інших країн моніторинг ручний - хтось сидить і оцінює тендери вручну.

клікніть для збільшення

закон технології закупівлі реформи

Знак гривні
Знак гривні