Al Jazeera: Курченко зустрічається з російським урядом під російською охороною (ВІДЕО)

Фінансист президента-втікача Януковича Сергій Курченко, який переховується в Москві від українського правосуддя, часто їздить на зустрічі в російські урядові установи. Його охороняють 18 спецпризначенців.

Про це повідомляє Al Jazeera в матеріалі "Український газовий король із дитячим личком".

У цьому ж розслідуванні Аль-Джазіри:


Вкрасти $1.5 млрд Януковичу допомогла фірма Гонтарєвої. Там не бачили "нічого підозрілого"

Екс-водії Курченка розповідають, як регулярно возили його в Адміністрацію президента, Міністерство економічного розвитку та Міністерство природних ресурсів, а також у численні банки та державні енергетичні компанії, зазначає видання, нагадуючи, що українські спецслужби підозрюють Курченка в торгових операціях з бензином, газом та вугіллям на непідконтрольній Україні території Донбасу.

Також журналістам вдалося зняти кортеж Курченка в Москві. В опублікованому ролику він з'являється на 1:26.

У коментарі виданню один із колишніх водіїв олігарха розповів, що кожен день, крім неділі, близько 6:30 ранку Курченко в супроводі 18-ти охоронців (колишніх російських спецпризначенців) на п'яти автомобілях приїжджає у свій центральний офіс у Москві.

"Одна з машин обладнана глушником мобільного зв'язку з радіусом 200 метрів. Інший автомобіль перероблено на швидку допомогу з медиком. За словами водіїв, це зробили після того, як у Курченка відбувся конфлікт із чеченським бізнесменом у ресторані", - йдеться в матеріалі.

Зазначається, що Курченко пересувається у другій машині кортежу і має звичку часто питати, як довго їм залишилося їхати. Якщо він не отримає негайної відповіді, водія буде звільнено.

"Це була найгірша робота в моєму житті", - говорить один з екс-шоферів українського олігарха, тоді як інший підкреслює його "неадекватність" і "гіперемоційність".

Курченко мстивий, схильний через примху звільняти підлеглих і має безліч комплексів, наприклад, намагається приховати свою лисину, стверджують вони.

Колишні водії Курченка також розповіли, що він усе ще наближений до Януковича. Один із них говорить, що кілька разів спостерігав зустріч олігарха й сина Януковича Олександра.

"Дехто з водіїв їздив із Курченком у Сочі і бачив, як той зустрічався з Януковичем", - стверджує один із шоферів.

Цензор

янукович росія Курченко

Знак гривні
Знак гривні