Україна і Грузія найбільше в 2017 піднялися в рейтингу паспортів: безвіз уже в 114 країн

Україна піднялася на 44-ту сходинку в міжнародному рейтингу паспортів, який складає компанія Henley&Partners. Порівняно з минулим роком, Україна піднялась на 14 пунктів.

“Найбільшого руху вгору в цьогорічному індексі досягли Грузія та Україна, які у 2017 році завершили процес візової лібералізації з ЄС та отримали доступ до 30 та 32 нових країн відповідно. Грузія має найбільший прогрес, вона піднялась на 15 позицій, Україна – на 14″, – йдеться у звіті компанії, який цитує Новинарня.

За даними Henley&Partners, громадяни України мають право безвізового в’їзду на певних умовах до 114 країн.


КУДИ САМЕ - відповідна інформація оновлюється також і тут

Перше місце у рейтингу п’ятий рік поспіль посідає Німеччина, з паспортом якої можна подорожувати без віз до 177 країн світу.

На другому місці – Сінгапур (176), третє ділять Велика Британія, Данія, Італія, Норвегія, Фінляндія, Франція, Швеція та Японія (по 175 країн із безвізом). Більшість із них за рік поліпшили показники безвізового доступу в інші країни.

Росія посідає у рейтингу 48-му позицію, розділивши її з Молдовою та Чорногорією (по 110).

Останню, 104-ту сходинку, займає Афганістан (його паспорт підходить для безвізового в’їзду до 24-х країн).

Загалом у рейтингу оцінені 199 країн. Переважно по кілька країн займають однакові позиції, тому кількість позицій менша.

Компанія Henley&Partners заявляє, що її дані ґрунтуються на інформації IATA – Міжнародної асоціації повітряного транспорту, яка має найширшу базу даних про умови подорожей у світі, а також доповнені власною інформацією.

За даними іншого глобального рейтингу паспортів – Passport Index, Україна посідає наразі 29-ту позицію, її паспорт дає можливість безвізового в’їзду до 122 країн.

Цей рейтинг теж оцінює паспорти 199 країн. Дата його останнього оновлення не вказана.

рейтинг україна візи

Знак гривні
Знак гривні