Financial Times: суд на Кіпрі заморозив майже мільярд доларів Ахметова

Кіпрський суд постановив заморозити активи українського олігарха Ріната Ахметова на 820,5 мільйонів доларів у справі «Укртелекому».

Про це повідомляє Financial Times, яке отримало копію рішення, - передає Громадське.

У Ахметова до 8 січня 2018 року є право оскаржити таку постанову.

Йдеться про справу компанії Raga Establishment екс-голови правління збанкрутілого Родовід-Банку Дениса Горбуненка проти SCM Financial Overseas Limited Ахметова. Компанію українського олігарха звинувачують в недоплаті за купівлю «Укртелекому».

Raga Establishment стверджує, що продала «Укртелеком» Ахметову в 2013 році за $860 млн. Ця сума мала бути виплачена трьома траншами, однак з них надійшов лише один на 100 мільйонів доларів.

Своєю чергою компанія Ахметова заявляла, що Raga Establishment не виконала інвестиційних зобов'язань, узятих під час приватизації.

Зазначається, що справа також потенційно впливає і на інтереси іншого українського олігарха Дмитра Фірташа, якого можуть екстрадувати з Австраії до США за звинуваченнями у корупції. Raga Establishment заявила, що компанія Фірташа заборгувала їй 300 млн доларів, частково профінансувавши початкову приватизацію «Укртелекому» в 2011 році.

Раніше Ахметов увійшов у 500 найбагатших людей світу за версією Bloomberg.

суд ахметов укртелеком

Знак гривні
Знак гривні