Посол Канади про Саакашвілі: у нас люди не обирають, з яким органом говорять

Посол Канади в Україні Роман Ващук прокоментував відмову лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі взяти участь у процесуальних діях у Генеральній прокуратурі України.

"У Канаді громадяни не вибирають, з яким правоохоронним органом вони говорять", - зауважив посол, якого цитує Цензор

Крім того, Ващук засудив учорашню спробу частини учасників акції "Марш за імпічмент" штурмувати Жовтневий палац у центрі Києва.

"Я щодо вчорашньої акції висловився критично, я вважаю, що підтримання громадського порядку, дотримання правил усіма... надзвичайно є важливим", - додав посол.

Нагадаємо, Саакашвілі за повісткою прийшов у Генпрокуратуру, але відмовився йти на допит, заявивши, що його справа має бути передана СБУ.

У ГПУ заявили, що Саакашвілі зірвав проведення слідчих дій і буде повторно викликаний на допит.

17 грудня прихильники Міхеіла Саакашвілі намагалися зайняти приміщення Жовтневого палацу в Києві для розміщення там штабу Координаційної ради опозиційних сил.

Саакашвілі особисто закликав своїх прихильників іти в Жовтневий палац: "Ми зараз звідси йдемо в Жовтневий палац, і там буде штаб нашої координаційної ради. Щоб нас не ганяли не тільки по наметах ночами. Я піду першим і ми всі підемо разом".

Співробітники поліції і бійці Нацгвардії не пропустили їх усередину, внаслідок чого виникла бійка із застосуванням сльозогінного газу.

саакашвілі прокуратура протест Курченко

Знак гривні
Знак гривні