Саакашвілі в Печерському суді. Дружина боїться, що його екстрадують до Грузії

Затриманого 8 грудня лідера «Руху нових сил» Міхеіла Саакашвілі доправили до Печерського районного суду Києва.

Про це Громадському повідомила речниця «Руху нових сил» Мар'яна Поштар.

За її словами, політика вже доправили до приміщення суду за адресою вул. Хрещатик, 42-А.

Початок засідання призначено на 11:00.

Дружина політика Сандра Рулофс вважає, що влади Грузії і України щодо її чоловіка діють спільно, готуючи його екстрадицію з Києва в Тбілісі.

Про це вона заявила в ефірі телекомпанії «Руставі 2» під час включення з Києва.

«Я не сподіваюся на справедливий український суд, який завтра повинен винести рішення про запобіжний захід моєму чоловікові. Швидше за все, рішення суду вже продиктовано українською владою і його залишать в попередньому ув'язненні. Можливо, приймуть рішення про домашній арешт, але все це робиться для того, щоб виграти час і дочекатися вироку щодо Міхеіла в грузинському суді, а вже потім, за задуманим планом, його хочуть екстрадувати з Києва в Тбілісі», — сказала вона.

За її словами, чинна влада України і Грузії, які погодили план екстрадиції Саакашвілі, діють «примітивно, грубо, без огляду на міжнародне співтовариство».

«У мене складається враження, що сьогодні в Україні взагалі не діє закон і все вирішується як в середньовіччі, з волі влади. Інакше як можна пояснити викрадення мого чоловіка з квартири в Києві і доставку його в Службу безпеки з мішком на голові», — сказала С.Рулофс.

Вона вважає, узгоджений сценарій екстрадиції М.Саакашвілі не спрацює, і події в Києві та Тбілісі «будуть розвиватися в іншому напрямку».

8 грудня позбавленого громадянства екс-очільника Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі затримали у Києві. Генпрокурор Луценко повідомив, що Саакашвілі помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Адвокат Саакашвілі Павло Богомазов сказав, що політику повинні обрати запобіжний захід протягом 72 годин. Саакашвілі оголосив про безстрокове голодування.

ГПУ підозрює Саакашвілі у тому, що мітинги його партії «Руху нових сил» під Радою фінансувались олігархом-утікачем Сергієм Курченком. За даними ГПУ, команда Саакашвілі отримала 500 тисяч доларів від Росії.

За матеріалами Громадського телебачення

протест порошенко саакашвілі сбу Курченко прокуратура

Знак гривні
Знак гривні