Луценко заявив, що війна з НАБУ - міф, але погрожує Ситнику тюрмою

Юрій Луценко, виступаючи вчора у парламенті, заявив, що війна між Генпрокуратурою та Національним антикорупційним бюро - це міф. А вже сьогодні пригрозив голові агенства Ситнику в'язницею через методи роботи детективів НАБУ.

Луценко заявляє, що директор НАБУ Артем Ситник «не впорався з дотриманням чинного законодавства», займається дискредитацією українських правоохоронців, і йому загрожує ув’язнення через методи роботи агентів Бюро.

Про це Луценко сказав під час виступу в парламенті.

Він повідомив, що «має багато проблем з імовірними порушеннями законодавства» працівниками НАБУ.

Також генпрокурор звинуватив Ситника в дискредитації ГПУ та українських правоохоронців.

«Артем Ситник, перебуваючи в США, розгорнув дуже бурхливу діяльність, щоб підняти всю громадськість і наших партнерів — ФБР — для дискредитації генерального прокурора та всіх правоохоронних органів України. Він заявляє про те, що я кинув каміння в спину чи в обличчя ФБР через те, що я оголосив їхню діяльність на території України незаконною. Це все маніпуляції», — сказав він.

Луценко зазначив, що його слова трактовані невірно. Він каже, що мав на увазі лише те, що ФБР та інші правоохоронні органи не можуть вести операцій в Україні, але можуть обмінюватись інформацією.

«Молодий керівник молодого підрозділу, на жаль, не впорався з дотриманням чинного законодавства у своїй діяльності. І замість того, щоб визнати помилки, сісти за стіл і, можливо, змінити законодавство, змінити свою практику, кличе на допомогу старших товаришів, щоб вони розказали, що це не брунатна речовина, а повидло», — каже генпрокурор.

Луценко також запропонував унести зміни до законодавства в частині набору співробітників НАБУ, а також реєстрації в СБУ засобів прослуховування, які можуть використовувати співробітники Бюро.

Згодом, відповідаючи на запитання депутатів щодо законності дій НАБУ, Луценко сказав:

«Про законність САП, НАБУ і так далі… Я описав низку порушень з точки зору чинного законодавства при діяльності НАБУ. Є два шляхи для розв’язання цієї ситуації: або відновити законність, або діяти по прецеденту НАБ Польщі, керівник якого перебуває у в’язниці за порушення законів, зокрема, через провокування хабарів. Я за перший. Ви знаєте, що я людина, яка ніколи не хоче зайвий раз чужих страждань».

Як повідомляє «Радіо Свобода», директор НАБУ Артем Ситник та керівник САП Назар Холодницький перебувають у Вашингтоні на запрошення організаторів Глобального форуму з повернення активів і відмовилися приїхати в Київ на прохання Луценка.

Громадське

маразм скандал корупція луценко ситник

Знак гривні
Знак гривні