Луценко в Раді зосередився на викритті Саакашвілі (ПОВНЕ ВІДЕО)

Генпрокурор виступив у Верховній Раді, викриваючи екс-голову Одеської ОДА, екс-президента Грузії, очільника "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі:


Наприклад, від 42 хвилини - начебто розмова Саакашвілі з наближеним до Януковича олігархом Курченком.

Водночас, Генеральна прокуратура передала до голови Національної поліції України постанову про оголошення в розшук Міхеїла Саакашвілі.

Луценко, виступаючи у Верховній Раді, заявив, що упродовж найближчих 24 годин правоохоронці зроблять усе можливе, щоб екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі отримав підозру.

"Через 24 години вся правоохоронна система України зробить все необхідне, щоб апатрид Саакашвілі постав перед слідчим для пред'явлення підозри, а потім у суді", – заявив очільник ГПУ.

Тим часом сам Саакашвілі заявив, що має намір залишатися біля Верховної Ради невизначений час.

Британська євродепутатка Джейн Коллінз, яка є членом євроскептичної Партії незалежності Сполученого Королівства (UKIP), була присутня сьогодні на мітингу в Києві разом з Міхеїлом Саакашвілі.

Вона відома тим, що голосувала проти асоціації Україна-ЄС, - передає Європравда.

UKIP була основною рушійною силою кампанії за вихід Британії з ЄС, а її колишнього лідера Найджела Фараджа називають другом президента РФ.
У 2014 році Коллінз була однією зі 137 депутатів Європарламенту, які голосували проти ратифікації Угоди про асоціацію ЄС та України. В той же час у 2017 році її прізвища не було у списку евродепутатів, які голосували проти надання безвізового режиму Україні.

"Я сьогодні приїхала сюди, щоб поговорити з Мішею про захист прав дітей, про захист прав людей. І ви можете уявити, що я відчувала, коли я на власні очі побачила, що його права просто знищують і принижують. Але те що було сьогодні, це була ваша перемога, перемога Міхеїла і перемога прав людини в Україні. А також це була поразка вашого уряду в демократії, повернення до часів, коли ув’язнювалися політичні опоненти, такі як Тимошенко. І це велика ганьба", - сказала Коллінз.

саакашвілі прокуратура протест Курченко

Знак гривні
Знак гривні