Діаспора спонукає Канаду очолити миротворчу місію ООН на Донбасі

Президент Конгресу українців Канади (КУК) Павло Грод переконує, що Канаді варто очолити миротворчу місію ООН на Донбасі.

Про це йдеться у його статті для канадського видання “The Hill Times”, яку резюмує українською Новинарня.

Павло Грод

“Канаді слід скористатися власним досвідом та оголосити міжнародній спільноті про готовність у найближчому майбутньому очолити миротворчу місію в Україні. Канаді варто швидко визначити потреби, масштаб та необхідні ресурси для повноформатної та ефективної миротворчої місії на сході України”, – пише Грод.

На переконання голови КУК, чинна суттєва присутність канадських військовослужбовців в Україні дозволяє Канаді “розпочати робити це негайно”.

При цьому він визнав, що Росія намагатиметься заблокувати в Радбезі ООН резолюцію щодо миротворців в Україні, тому стосовно Кремля міжнародній спільноті слід вжити додаткових заходів.

“Канада та її Західні союзники повинні зміцнити Україну, посиливши її військову підтримку й тиск на Росію, розширивши санкції до того часу, поки Кремль не погодиться на українську пропозицію стосовно миротворців”, – йдеться в статті.

Павло Грод також наголосив на необхідності надати Україні сучасне летальне озброєння, аби “підвищити ціну будь-якої можливої загарбницької операції РФ”.

“Разом із подальшим санкційним тиском на російську економіку це дозволить примусити Росію погодитися на мирний план. Якщо ціна війни буде для Росії вищою за ціну миру – в Україні пануватиме мир”, – підсумував президент КУК.

донеччина канада оон луганщина війна

Знак гривні
Знак гривні