Як національні парки кришують браконьєрство. Засвідчено судами

"Якщо ви думаєте, що про кришування національним парком перевезення бракон'єрів на Турунчук - це вигадки, то ви помиляєтесь. Це реальність і це гроші.

Про це пише екологічний активіст Петро Тєстов у розвиток нашого матеріалу:


Два дні з браконьєрами. Щодня із Нижньодністровського нацпарку вивозять 14 тонн риби

Відкриваємо реєстр судових рішень :
http://reyestr.court.gov.ua/Review/68193945
http://reyestr.court.gov.ua/Review/68131207

Бачимо, що головний природознавець парку (ОСОБА 4) з подачі директора парку ( ОСОБА 8) вимагає з підприємців конкретні суми за кожного перевезенного на Турунчук рибалку. Маскуючи це під "договори вивезення сміття".

При цьому з "новенького" в цьому бізнесі (ОСОБА 7) парк брав по 100 гривень з людини. А з "Товариства мисливців та рибалок 21 століття", яке вже давно займається цим "бізнесом" - тільки 50 гривень.

І 24 липня обидва підприємці заплатили хабарі керівництву парку "за минулий десятиденний період здійснення безперешкодної підприємницької діяльності" - 3200 гривень (32 людини) та 2000 гривень (40 людей).

На наступній зустрічі "тарифи" вже змінились, і адміністрація парку вимагала вже 12500 гривень за те ж саме "непритягнення до адміністративної відповідальності у період з 24.07.2017 по 03.08.2017".

Що цікаво, до правоохоронців звернувся саме "новенький" (ОСОБА 7). А не "21 століття", яке давно і відкрито займається "бізнесом" з перевезення браконьєрів.

2) Якщо пошукати далі - то можна знайти не тільки окремі справи по браконьєрці в НПП, які пішли з подачі або НПП, або рибінспекції, або ДПСУ.
Але й відносно свіжі рішення, коли людей штрафували за "прохід заповідною зоною", "причалювання в заповідній зоні", "любительське рибальство" в заповідній зоні.

http://reyestr.court.gov.ua/Review/68217278
http://reyestr.court.gov.ua/Review/67894466
http://reyestr.court.gov.ua/Review/65763635

Тобто, реальні механізми контролювати ситуацію парк має. І коли треба зловити "дрібних" порушників - то це у них добре виходить. Але помічаючи порушення на озері Білому чи на "звичайному" Турунчуку - на Глибокому Турунчуку чомусь порушення парк не помічав і не фіксував... Сподіваюсь, зробить це зараз.

Ну і звісно, якщо адміністрація НПП захоче звернутись до мене чи до моїх колег з проханням допомогти з якимось юридичними питаннями щодо захисту Турунчука - то я більш ніж певен, що колеги не відмовлять і поділяться знаннями та досвідом).

3) Доволі курйозний випадок - суд вирішив, що т.в.о. керівника (нацпарку - ред.) не зобов'язаний подавати електронну декларацію про свої доходи. Хоча він на момент рішення вже був більше ніж 1.5 роки т.в.о. Гарна "схема".

http://reyestr.court.gov.ua/Review/68572850

екологія одещина злочин браконьєри заповідник дністер глибокий турунчак

Знак гривні
Знак гривні