НАБУ й саме робило закупівлі у фігуранта справи рюкзаків

Директор НАБУ Артем Ситник підтвердив закупівлю спортивних костюмів для співробітників Бюро в підприємства Володимира Литвина, який є третім підозрюваним у «справі рюкзаків Авакова».

Про це Ситник повідомив під час засідання Антикорупційного комітету парламенту, - передає Громадське.

«Дійсно, фізична особа підприємець Литвин брав участь у закупівлі тих предметів, що ви вказали (спортивних костюмів — ред.). Але по цій справі він проходить не як ФОП, а як представник фірми «Дніпроленд», — сказав він.

Ситник визнав, що ці доручення Литвин виконував на підставі підробленої довіреності.

«Ми готові надати відповідні документи й показати цю закупівлю. Закупівля проведена за цінами, нижчими за ринкові, усі документи є, майно є, воно належної якості», — додав директор НАБУ.

Раніше народний депутат від «Радикальної партії» Ігор Мосійчук заявив, що НАБУ закупило спортивні костюми у Володимира Литвина, який проходить у справі рюкзаків. Також фігурантом справи є син глави МВС Олександр Аваков.

Мосійчук пообіцяв відправити звернення на ім’я глави ГПУ з вимогою порушити провадження стосовно керівництва НАБУ за закупівлю спортивних костюмів у «фіктивного підприємця».

2 листопада Солом’янський суд Києва обрав Литвину запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

31 жовтня детективи НАБУ затримали сина глави МВС Авакова Олександра й екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря.

Також детективи НАБУ провели обшуки в сина Авакова. У МВС назвали затримання сина Авакова політично вмотивованим.

Сам Арсен Аваков заявив, що його син доведе свою невинуватість у суді.

НАБУ розслідує справу щодо закупівлі рюкзаків для МВС, в якій фігурував син голови МВС Арсена Авакова, від 15 березня 2016 року. Цю справу НАБУ витребувало у військової прокуратури, де вона перебувала впродовж дев’яти місяців, протягом цього часу жодного фігуранта справи не допитали.

аваков скандал корупція

Знак гривні
Знак гривні