Авакова й Чеботаря випустили, не заарештувавши

Сина глави МВС, Олескандра Авакова, та екс-заступника міністра Сергія Чеботаря відпустили під особисті зобов'язання.

Олександр Аваков і Сергій Чеботар мають здати паспорти, носити електронний браслет та відмічатися у правоохоронних органах за місцем проживання протягом двох місяців.

Про це пише кореспондент Громадського з зали суду.

Прокурори клопотали взяти Авакова під варту на 2 місяці з альтернативою застави 5 млн гривень. У той же час адвокат Андрій Федур заявив, що «доказова база у справі рюкзаків дуже слабка».

За словами прокурора, під час обшуку у цій справі у Харкові, на місце було доставлено велику кількість молодиків спортивної зовнішності, які перешкоджали проведенню слідчих дій.

Сина Авакова підозрюють у розтраті 14 мільйонів гривень бюджетних коштів при закупівлі рюкзаків МВС. У справі також фігурують екс-заступник міністра Авакова Сергій Чеботар та ще одна людина.

31 жовтня детективи НАБУ затримали сина глави МВС Авакова Олександра й екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря.

Також детективи НАБУ провели обшуки в сина Авакова. У МВС назвали затримання сина Авакова політично вмотивованим.

Сам Арсен Аваков заявив, що його син доведе свою невинуватість у суді.

НАБУ розслідує справу щодо закупівлі рюкзаків для МВС, в якій фігурував син голови МВС Арсена Авакова, від 15 березня 2016 року. Цю справу НАБУ витребувало у військової прокуратури, де вона перебувала впродовж дев’яти місяців, і за той час жоден фігурант справи не був допитаний.

Журналісти «Схем» знайшли відеозаписи, схожі на зйомки прихованою камерою в кабінеті тогочасного заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря, який до травня 2015 року відповідав у міністерстві за державні закупівлі.

На відео зафіксований діалог про закупівлю рюкзаків між нібито сином міністра Авакова Олександром та особою, схожою на Сергія Чеботаря, в якому вони домовляються про отримання сином міністра бюджетного підряду в обхід законної процедури тендеру.

чеботар аваков корупція мвс

Знак гривні
Знак гривні