Мера Одеси Труханова обшукують на роботі та вдома через привласнення бюджетних коштів

До міського голови Одеси прийшли з обшуками. Слідчі дії проходять в кабінеті міського голови Геннадія Труханова, а також у нього вдома.

Це відбувається в рамках розслідування двох кримінальних проваджень за фактами зловживання службовим становищем службовими особами Одеської міської ради.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикоруційного бюро.

В рамках одного провадження розслідується можливе привласнення коштів місцевого бюджету шляхом завищення вартості робіт з реконструкції автодоріг та подальшого перерахування незаконно одержаних доходів на рахунки підконтрольних офшорних підприємств.

Друге провадження стосується передачі майна КП «Міжнародний аеропорт Одеса» до статутного капіталу ТОВ «Міжнародний аеропорт Одеса», внаслідок якого, на думку детективів, майно територіальної громади незаконно вибуло з її володіння, чим останній завдано збитків на суму понад 100 млн грн.

«Обшуки здійснюються за місцем проживання осіб, які можуть бути причетні до вчинення зазначених кримінальних правопорушень, та за місцем знаходження речей і документів, які мають значення для кримінального провадження», — ідеться у повідомленні.

З огляду на те, що детективи також перевіряють версію ймовірної причетності мера міста Одеси до зазначених кримінальних правопорушень, слідчі дії (обшуки) проводяться за місцем його роботи та проживання.

корупція труханов одеса

Знак гривні
Знак гривні