Німеччина може дешево продати Україні сто вживаних приміських поїздів

Німеччина готова розглянути можливість передачі Україні 100 вживаних дизель-поїздів з кондиціонерами та вакуумними туалетами за залишковою вартістю. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"Deutsche Bahn готовий розглянути можливість передачі "Укрзалізниці" за залишковою вартістю 100 вживаних регіональних дизель-поїздів з кондиціонерами та вакуумними туалетами", - написав В.Омелян.

Омелян розповів, що нинішня реформа УЗ не передбачає суттєвого оновлення рухомого складу регіональних поїздів, які забезпечують приміське сполучення.

"Зараз у нас 165 складів дизель-поїздів, в експлуатації - 112. 118 з них потребують виключення з інвентарю до 2021 року."

Відповідно, отримання поїздів з Німеччини дає змогу оновити рухомий склад регіональних поїздів - порівняно швидко і недорого. Для цього через тиждень до Німеччини планують відправити фахівців Мінінфраструктури та "Укрзалізниці" для детального опрацювання цього питання та визначення вартості переобладнання.

Від Текстів: Зазначимо, що значна частина українців користується приміськими поїздами безкоштовно - або як пільговики, або як "зайці". Українська залізниця навіть точно не знає, скільки вона перевозить пасажирів електричками та дизелями. Їх роботу в уряді вважають "соціальним питання", тому УЗ не може почати там наводити порядок: встановлювати повноцінний контроль над пасажирами і піднімати ціну квитка до самоокупності. З таким підходом і німецькі вживані поїзди рано чи пізно згниють, і треба буде шукати нову подачку.

залізниця німеччина УЗ

Знак гривні
Знак гривні