Сьогодні Верховна Рада ухвалить пенсійну реформу. Якщо встигне

Верховна Рада у вівторок планує розглянути урядовий варіант пенсійної реформи. Про це сказано у порядку денному на 3 жовтня.

Втім, цим планам може завадити інше законодавче завдання, не виконане протягом минулого тижня - ухвалення поправок до правничих кодексів, аби привести їх у відповідність до норм юридичної реформи. Нагадаємо, загалом їх було понад 3 тисячі, і над їх розглядом парламент працював увесь попередній тиждень. І не встиг перейти до пенсійної та медичної реформи - попри те, що це планувалося. І з поправками теж не завершено - їх залишилося ще близько 600.

"Завалювання поправками" - прийом, який застосувала опозиція (в першу чергу, фракція "Батьківщина" Юлії Тимошенко) для блокування розгляду пенсійної реформи. Як наслідок, уряд, який сподівався мати цей законопроект ще до початку жовтня, зараз має проблеми з виконанням обіцянок щодо підвищення пенсій.

Втім, наразі з імовірністю 50 на 50 пенсійну реформу таки розпочнуть розглядати у вівторок. Очікують, що крім коаліційних БПП та Народного Фронту, її підтримають також радикали Ляшка, а також групи Відродження та Воля Народу. Категорично проти Опозиційний блок та Батьківщина.

закон пенсії законопроект політика

Знак гривні
Знак гривні