Китай заблокував WhatsApp, а Росія погрожує заблокувати аж Facebook

У Китаї влада заблокувала функцію відправлення повідомлень в месенджері WhatsApp, повідомили кілька експертів з безпеки, передає The New York Times.

"Це нетиповий метод цензури, до якого вдається уряд", - наводить газета слова фахівця з криптографії Надіма Кобеіссі.

За його словами, за останні кілька місяців у WhatsApp в Китаї були короткі збої у функціонуванні, під час яких користувачі не могли відправляти відео або фотографії. Тепер повністю блокуються і всі текстові повідомлення.

"Схоже, що ті явища, які ми спочатку відзначали як обмеження можливості ділитися фото, відео і голосовими замітками в WhatsApp в липні, тепер перетворилися в повне блокування і регулювання текстових повідомлень по всій території Китаю", - сказав Кобеіссі.

Нагадаємо, 19 липня в Китаї частково заблокували жителям країни доступ до месенджера WhatsApp.

Відзначимо, що WhatsApp належить соцмережі Facebook, яка заблокована в Китаї з 2009 року. У 2014 році влада країни закрила доступ до ще одного сервісу компанії - Instagram.

Meanwhile in Russia

Роскомназдор пригрозив Facebook блокуванням за зберігання даних росіян за кордоном, що порушує закон РФ про локалізацію персональних даних.

Якщо Facebook в 2018 році не виконає вимоги російських чиновників, ресурс припинить роботу на території РФ. Про це заявив глава Роскомнадзору Олександр Жаров у вівторок, 26 вересня, передає Інтерфакс.

"Закон обов'язковий для всіх. У будь-якому випадку ми або доб'ємося того, щоб закон був виконаний, або компанія припинить працювати на території Російської Федерації, як, на жаль, сталося з LinkedIn. Тут винятків немає", - сказав Жаров, відповідаючи на запитання Інтерфаксу про терміни виконання соцмережею Facebook відповідного закону.

"Ми будемо домагатися, щоб 242-й закон компанією Facebook був дотриманий. У 2018 році все буде точно", - підкреслив Жаров. Він пояснив, що терміни для вирішення цієї проблеми встановлені, і вони будуть дотримані.

"Ми прекрасно усвідомлюємо, що Facebook має значну кількість користувачів на території Російської Федерації, з іншого боку, ми розуміємо, що це не унікальний сервіс, є й інші соціальні мережі", - пояснив Жаров.

За матеріалами NV.UA

соцмережі росія цензура інтернет Китай

Знак гривні
Знак гривні