Після виявлення російської тролеферми, Facebook змінює алгоритми (ВІДЕО)

Як повідомляли ТЕКСТИ, компанії Facebook вдалось виявити масоване створення Росією фейковий акаунтів для поширення у соцмережі політичної реклами під час минулих американських виборів президента.

Тепер про зробив відеозвернення засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг, - передає Громадське. Як пише New York Times, відповідні російські пропагандистські матеріали буде надано Конгресу США як доказ.

Компанія активно співпрацює з американськими чиновниками і допомагає їм розслідувати можливе втручання російської влади у вибори президента США за допомогою покупки політичної реклами в соцмережі.


Цукербергові ще варто глянути розслідування "Тролесфера" ТЕКСТів

«Ми займалися цим питанням протягом багатьох місяців і спочатку не могли знайти доказів створення Росією фейкових акаунтів, пов'язаних із поширенням в нашій соцмережі реклами», – заявив Цукерберг.

Однак, за його словами, фахівцям Facebook все-таки вдалося розкрити активність РФ в соцмережі, і вся отримана інформація була направлена американському спецпрокурору. «Ми також повідомили про це Конгрес, і я розпорядився, щоб наші фахівці відправили всю інформацію про цю рекламу також і до комісії Конгресу», – додав засновник Facebook.

При цьому Цукерберг запевнив у тому, що він і його команда продовжать розслідування активності користувачів в соцмережі під час минулих американських виборів президента.

«Ми можемо знайти ще більше доказів, і якщо це трапиться, в будь-якому випадку, ми продовжимо працювати з урядом. Ми розслідуємо втручання інших держав, включаючи угруповання з Росії та інших країн колишнього СРСР, щоб встановити, яким засобам вони користувалися», – додав він.

Підбиваючи підсумки свого звернення, Цукерберг пообіцяв, що Facebook зробить все можливе, щоб виявити «обсяг втручання РФ у вибори».

Раніше повідомлялось, що американський спецпрокурор Роберт Мюллер отримав ордер на пошук нових даних щодо продажу рекламних оголошень у Facebook в рамках розслідування про можливе втручання Росії у вибори президента США.

До цього на слуханнях у Комітеті з розвідки колишній секретар Департаменту внутрішньої безпеки США Джей Джонсон заявив, що замовником хакерських атак під час виборів президента у 2016 році був особисто Путін.

Крім того, CNN показав документальний фільм про втручання Путіна у вибори в США.

інтернет сша росія пропаганда

Знак гривні
Знак гривні