Суд зобов'язав генерала Гриняка здати паспорт і не виїжджати без дозволу

У четвер, 14 вересня, суддя Олеся Батрин Печерського районного суду ухвалила не призначати для підозрюваного у справах Майдану генерала Гриняка частковий домашній арешт, про який клопотала прокуратура.

Про це ТЕКСТам повідомив прокурор у справі Олександр Ковальчук.

Проте суд поклав на підозрюваного обов'язки здати паспорт, не спілкуватись зі свідками та не виїжджати з міста без дозволу прокурора, слідчого або суду.

Штурм Майдану 18 лютого. Фото: Repor.to

Також в ухвалі суду окремо підкреслено обов'язок Гриняка з'являтись на виклик до слідчого, прокурора та судові засідання. Хоча відповідний обов'язок на підозрюваного "за замовчанням" покладений і Кримінально-процесуальним кодексом.

Нагадаємо, у серпні підозрюваний після повістки на допит вимкнув телефон та виїхав до АТО. Відповідний наказ про відрядження був складений його керівництвом наступного дня після повістки, а датою виїзду призначений день допиту. Кілька тижнів генерал не з'являвся до слідчого та не відповідав на телефонні дзвінки за номером, який він надав слідчому як контактний.

Як стало відомо на суді, через це його було оголошено в розшук для приводу.

Окрім того, 8 вересня Гриняк не з'явився на судове засідання, на якому мали розглянути домашній арешт - і також через відрядження, у яке він був призначений наказом саме у день суду. Розгляд цього питання змогли здійснити лише з третьої спроби, 14 вересня.

У п'ятницю, о 15:30 суддя Білоцерківець Печерського районного суду має почати розгляд питання про відсторонення генерала від посади. Про це також клопоче прокуратура. Зараз Гриняк працює керівником Департаменту громадської безпеки у Нацгвардії.

Під час Майдану він обіймав посаду заступника керівника Департаменту громадської безпеки МВС.

Генерал є підозрюваним у двох епізодах - штурм Майдану 18 лютого та виплата позабюджетних коштів силовикам, які протистояли мітингувальникам.

суд 18лютого справимайдану гриняк

Знак гривні
Знак гривні