СБУ підозрює нардепа Богуслаєва у незаконному продажі китайцям половини Мотор Січі

Служба безпеки України підозрює народного депутата В'ячеслава Богуслаєва з "Волі народу" в незаконному продажі 56% акцій великого машинобудівного підприємства "Мотор Січ".

Про це свідчить рішення Шевченківського районного суду міста Києва від 7 вересня, оприлюдненому на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Йдеться про китайських інвесторів, афілійованих з компанією Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment Co., Ltd. - уточнює Еспресо

6 квітня 2016 року "Мотор Січ" отримало від компанії Skyrizon Aircraft Holdings Limited (Британські Віргінські острови) $100 млн під 0,3% річних в рамках договору позики від 29 січня 2016 року з китайською компанією Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment Co Ltd.

Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment є власником 100% статутного капіталу компанії Hong Kong Skyrizon Holding Limited (Гонконг), яка в свою чергу є власником 100% статутного капіталу компанії Skyrizon Aircraft Holdings Limited.

Після цього, протягом 2016 року громадянин України, ім'я якого в судовому рішенні не наводиться, продав 56% акцій ПАТ "Мотор Січ" довіреним особам власника китайської Beijing Skyrizon. Згідно з текстом рішення суду, громадянин України, який нібито здійснив продаж акцій "Мотор Січ", раніше безпосередньо володів 15,83% акцій підприємства. Також йому належали 17,3% "Мотор Січі" через підконтрольну Business House Helena і 15,7% через компанії ТОВ "Гарант Інвест", ТОВ "Гарант Альфа", ЗАТ "Торговий дім "Олена", СК "Мотор Гарант" та інші структури.

Слідство не виключає, що китайці збільшили свій інвестиційний портфель за рахунок придбання акцій безпосередньо у Богуслаєва та в пов'язаних з ним компаній.

Зокрема, за 2016 рік Богуслаєв задекларував зменшення розміру належного йому пакета акцій "Мотор Січі" з 15,8% до 1%.

У коментарі ЛІГА.net В'ячеслав Богуслаєв не підтвердив і не спростував інформацію про продаж акцій.

Раніше Богуслаєв представляв Партію регіонів. У 2004 році він був довіреною особою кандидата в президенти Віктора Януковича.

У 2016-му році російські ЗМІ писали, що Богуслаєв їздить по Росії й відкриває там разом з Путіним православні пам'ятники.

В липні генпрокурор Юрій Луценко повідомляв, що ГПУ та СБУ ведуть кілька проваджень щодо "Мотор Січі".

Китай запоріжжя сбу корупція

Знак гривні
Знак гривні