Лукашенко доручив створити білоруську Теслу

Президент Білорусі Олександр Лукашенко протестував останню модель електромобіля Tesla і доручив білоруським розробникам прагнути досягти цього рівня.

Про це повідомляє прес-служба білоруського лідера, - передає Громадське.

«Світ розвивається в цьому напрямку. Американці створили суперавтомобіль. Молодці! Tesla створила прекрасний автомобіль», — зауважив Лукашенко.

Він підкреслив, що весь світ сьогодні розвиває напрямок електромобілів, в тому числі Британія, Німеччина і США. Після тестування Tesla, Лукашенко зазначив, що стартує він, як «космічний корабель», а дорогу тримає «ідеально».

«Це майбутнє, ми не можемо відставати», — зазначив президент Білорусі.

Він також зазначив, що детально ознайомився і з нещодавно створеним білоруським електрокаром на базі Geely.

«Я з ним уважно ознайомився, подивився всі ваші деталі. Не знаю, наскільки високий рівень двигуна, який ви створили, ходова частина і так далі, але виглядає зовні пристойно», — сказав він.

Нагадаємо, 23 серпня Білорусь представила свій перший електромобіль.

Презентація відбулась на полігоні для випробувань мобільних машин Об'єднаного інституту машинобудування Національної академії наук (НАН), повідомляє агентство «БелТА».

Перший білоруський електромобіль створений на базі китайського Geely SC7, складальне виробництво якого ведеться на території республіки.

лукашенко майбутнє технології білорусь

Знак гривні
Знак гривні