Під АП сталася сутичка поліції та прихильників Саакашвілі (ФОТО, ВІДЕО)

У Києві під будівлею Адміністрації президента сталася сутичка між прихильниками колишнього голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі та поліцією.

Проц це повідомляє РБК-Україна з місця.

всі фото - РБК

Після сутичок поліція пропустила до будівлі АП ініціативну групу.

Раніше повідомлялось, що близько 200 людей зібралися на Майдані в центрі Києва, аби провести мітинг на підтримку Міхаіла Саакашвілі, якого напередодні позбавили українського громадянства, - нагадує Громадське.

Ініціатор акції — його політична сила «Рух нових сил».

Нагадаємо, 26 липня Державна міграційна служба повідомила, що наказом Порошенка позбавлено громадянства України Міхаіла Саакашвілі. В Адміністрації Порошенка підтвердили, що Саакашвілі позбавлено громадянства. Водночас, зазначили, що указ опублікований не буде.

«Відповідно до законодавства про захист персональних даних цей нормативний акт не підлягає публікації, оскільки містить конфіденційну інформацію, зокрема персональні дані», — ідеться в повідомленні.

Також зазначається, що припинення громадянства України Саакашвілі пов’язано з поданою ним недостовірної інформації.


Саакашвілі звинувачує Порошенка в "договорняку з проросійським олігархом" (ВІДЕО)

Сам Саакашвілі заявив, що збирається повернутися в Україну попри позбавлення громадянства.

Ще 6 грудня 2016 року Саакашвілі в інтерв'ю Deutsche Welle заявив , що в разі позбавлення українського громадянства він житиме у транзитній зоні аеропорту.

Під час брифінгу у Тбілісі 18 липня Порошенко заявив, що Україна не отримувала від влади Грузії вимог про екстрадицію Саакашвілі.

Наступного дня Мін’юст Грузії повідомив, що Грузія двічі просила Україну видати Саакашвілі.

У Грузії проти Саакашвілі порушено кілька кримінальних справ. Його звинувачують у розтраті державних коштів і перевищенні службових повноважень.

маразм порошенко саакашвілі іванішвілі грузія конфлікт

Знак гривні
Знак гривні