Світове опитування: Найкраще на світ впливає Канада. Росія найбільш самозакохана (ІНФОГРАФІКА)

Репрезентативне опитування IPSOS, проведене у 25 країнах світу, показує, що люди не вважають вплив США на світ особливо позитивним. Росію вважають позитивною ще менше людей - зате в самої неї самооцінка одна з найвищих у світі.

За останній рік (після обрання президентом Трампа) США втратили аж 24 відсоткових пункти й тепер їх вважають навіть менш позитивними для світу, ніж Китай.

Натомість, Канада "зросла" після того, як її лідером став Джастін Трюдо.

На думку респондентів, найкраще було б, якби роль світової superpower відігравала Канада, на крайній випадок Австралія чи - ближча до нас - Німеччина.

На рейтинг ЄС у цілому, порівняно з минулими роками, негативно повпливала сага з Брексітом. При цьому в країнах ЄС вплив Британії як позитивний оцінили менше людей, ніж у світі в цілому.

Серед "негативних" країн виділяється одна, яка сама себе вважає позитивною. Чомусь ми не дивуємося - це Росія. Наприклад, населення США саме дещо більш критичне щодо себе. (Китайців не опитували).

Зверніть увагу на розбіжність - тут подаємо інфографіку самої IPSOS.

Синім позначено самосприйняття, жовтим для контрасту - сприйняття світом.

Австралійці найбільш адекватні, росіяни найбільш самозакохані у світі

Ось усі оригінальні слайди дослідження (компанія робила "англоцентричну" презентацію):

Global influence in a post-Brexit world from Ipsos MORI


Презентація дослідження повністю (англ)

***

Якщо у вас є цікаві дані або статистика чи посилання на них - надсилайте нам, і ми перетворимо їх на інфографіку! Це можна зробити через нашу вайбер-групу - просто додайтеся до Texty.org.ua ІНФОГРАФІКА, надіславши запит за номером +38 095 524 52 81

канада росія соціологія світ інфографіка

Знак гривні
Знак гривні