Як святкували безвіз і вперше їздили без віз (ФОТО, ВІДЕО)

Набуття чинності безвізового режиму з ЄС святкували по всій (підконтрольній уряду) Україні.

Так, Президент України Петро Порошенко та президент Словаччини Андрей Кіска відкрили символічні двері до Європейського Союзу на україно-словацькому кордоні.

У Києві перекрили вулиці на концерт.

Не обійшлося без "незрозумілостей": зібралося близько двох десятків освітян, які відзначались у якомусь списку.

На запитання журналіста видання Українська правда, люди підтвердили, що збираються на концерт щодо "безвізу".

Раніше у розпорядження видання потрапила факсограма за підписом начальника управління освіти Печерського району Тетяни Копил до керівників загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів району з проханням забезпечити в заході участь по 2 осіб від кожного закладу освіти.

На Донеччині святкували безвіз "зі сльозами на очах".

"Святкуємо День Європи у Покровську. Свято зі сльозами на очах. Буквально. З одного боку - українці відсьогодні можуть вільно подорожувати Європою. З іншого - у Покровську та кількох навколишніх містах і селищах немає води – бойовики знову пошкодили насосну станцію у Ясинуватському районі. Але вважаю, що свято мало відбутися - люди на нього заслуговують", - написав голова обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у Facebook.

У Львові дійство розпочалося о 10:30 з вильоту акційних рейсів до Брюсселю та Вільнюсу. Пасажирів, які вирушали у першу безвізову подорож проводжали досить незвично. Перед відльотом в терміналі відбувся виступ Національного академічного ансамблю танцю ім. П.Вірського, а також прямо на пероні на пасажирів чекав виступ танцюристів і хору.

Урочисте святкування у зв'язку із початком дії безвізового режиму із країнами ЄС розпочалось і на пункті пропуску «Рава-Руська». Зокрема, о 01.00 годині ночі зі співу гімну України. Після чого прикордонники вишикувались, а отримавши команду «кроком рух», попрямували виконувати свої обов’язки, - пише ГалІнфо.

«Громадяни України, які скористалися безвізом, потрапили до країни свого призначення, за винятком одного громадянина. Відмовили громадянину України, який у свій час перевищив термін перебування в Данії і, відповідно, йому тимчасово заборонено у зв'язку з цим в'їзд на територію Європейського Союзу», - повідомив помічник голови ДПС України Олег Слободян.

Станом на 15.00 11 червня уже понад 1100 наших співвітчизників перетнули державний кордон з країнами Європейського союзу без віз, - повідомляють прикордонники.


репортаж про перетин кордону без віз від ВВС

Відеорепортаж від Радіо Свобода:

єс безвіз україна Європа

Знак гривні
Знак гривні