Окуєва: Кілер намагався нас на жорстку критику України: хотів записати компрометувальне відео

Знайомі журналісти підтвердили Окуєвій, що дали кілеру, який представився французьким журналістом Вернером, її контакти. Тому, ніяких сумнівів щодо його особи в Окуєвої й Осмаєва не виникло.

Про це в інтерв'ю Цензор.НЕТ розповіла дружина Адама Осмаєва Аміна Окуєва.

"Приблизно 23 травня зі мною вийшов на зв'язок чоловік, який представився французьким журналістом Алексом Вернером. Я подзвонила знайомим мені українським журналістам, вони підтвердили, що дали мій контакт Вернеру, я подумала, що людина перевірена. Зустрічі були в публічних місцях. Першу призначили ми, потім призначав місця він. Передостанній раз він попросив його підвезти - я так зрозуміла, що він хотів оглянути зсередини нашу машину. Ми довезли його до готелю, де, як потім з'ясувалося, він насправді не проживав", - розповіла Окуєва про зустріч із кілером.

Дивіться також: Кілер Денісутанов, який стріляв в Осмаєва, знімався в рекламі рятувального спорядження.

"Він щоразу записував відео. Причому ставив постійно провокаційні питання, намагаючись нас вивести на жорстку критику України. Від нього йшли такі фрази: "Вас в Україні все одно "зіллють", "Ви тут як розмінна монета", "Щойно потеплішають відносини між Україною і Росією, першим кого видадуть, - Адама". Говорив, що йому так в Інтерполі сказали. Ми, зрозуміло, висловлювали йому свій скепсис із цього приводу.

Докоряв Україні корупцією, говорив: "Ми, європейці, вже стільки грошей сюди влили, а результату ніякого". Ми з ним сперечалися, що є позитивні зрушення, намагалися переконати. Я так розуміла, що він хотів записати відео, яке б нас скомпрометувало, де були би фрази, як ми критикуємо Україну", - зазначила вона.

Також вона зазначила, що у них не було ані найменших сумнівів щодо його особи.

"Він хороший актор. Говорив російською вільно, але з реальним європейським акцентом, дуже інтелігентно поводився. Якщо чесно, навіть думки в нас не виникло, що це за походженням - чеченець".

Нагадаємо, кілер, який представився Алексом Вернером, під виглядом французького журналіста через помічницю Савіка Шустера домовився про цикл інтерв'ю з Адамом Осмаєвим і Аміною Окуєвою.

"Він (кілер, - ред.) послався, між іншим, на одного відомого мені в Україні журналіста. Він сказав, що йому мене порекомендували журналісти "Шустер Live". Єдиний, з ким я спілкувалася з "Шустер Live" і з ким у мене зберігся контакт - це Олексій Стукало, раніше він був гостьовим редактором, і в мене зберігся його номер і контакт на Фейсбуці. Я написала йому смс, попросила підтвердити, чи дійсно це людина з французької газети. Він підтвердив. У смс написав "Так". Потім, після зустрічі, в мене з'явилися сумніви. Були імпульсивні моменти. Я ще раз написала Олексію Стукалу у Фейсбук, щоб він більш докладно пояснив", - заявила Окуєва.

Своєю чергою екс-співробітник "Савік Шустер студії" Стукало заявив: "Окуєва запитала в мене через Фейсбук, чи знаю я, хто такий Вернер. Але я їй не відповів, тому що був зайнятий, а потім забув".

Як повідомляли раніше, увечері 1 червня в Києві відбувся замах на Адама Осмаєва й Аміну Окуєву - чеченських добровольців, учасників АТО. 1 червня вбивця, який представився французьким журналістом і мав документи громадянина України на ім'я Олександра Дакара, кілька разів вистрілив в Осмаєва, перебуваючи в його автомобілі в Подільському районі Києва. Своєю чергою, дружина Осмаєва, також колишній боєць сил АТО, Аміна Окуєва вистрілила в нападника й поранила його. У 2014 році Україна відмовилася видати Росії Адама Осмаєва, якого російські правоохоронці звинувачували в підготовці замаху на Путіна.

Пізніше ЗМІ стало відомо, що нападник на Осмаєва - особистий кілер Кадирова Денісултанов-Курмакаєв. Раніше його не раз притягували за крадіжки, вбивства й іншу кримінальну відповідальність.

"За наявною інформацією, це він раніше був причетний до вбивства у Відні чеченського патріота Умара Ісраїлова. Ми зустрічалися з ним упродовж чотирьох днів, немає сумнівів, що він - це одна й та сама особа, що і наш "Алекс Вернер", - підтвердила вона в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

Детальніше читайте в інтерв'ю з Аміною Окуєвою "ШТОВХАЮЧИ КІЛЕРА НОГОЮ, Я ПОЧАЛА СТРІЛЯТИ, ПОТІМ ПМ ЗАКЛИНИЛО. Я НАКИНУЛАСЯ НА НЬОГО Й ПОЧАЛА ВИДАВЛЮВАТИ ОЧІ".

кадиров замах окуєва

Знак гривні
Знак гривні