Через півгодини, о 15.40, підписують угоду про безвіз

О 15.40 за київським часом у кімнаті протоколу Європейського парламенту в Страсбурзі відбудеться церемонія підписання Угоди про безвізовий режим між ЄС та Україною, - передає Громадське.

Україну представлятиме президент Петро Порошенко.

З європейського боку: президент Європарламенту Антоніо Таяні, доповідачка Європейського парламенту з питання безвізу для України Марія Габріел, міністр внутрішніх справ і національної безпеки Мальти Кармело Абела. ( За правилами ЄС, угоду про безвізовий режим із третьою країною мають підписати голова законодавчого органу Євросоюзу та представник держави, що головує в цьому об'єднанні. До 1 липня 2017-го його очолює Мальта.)

Церемонія підписання наживо о 15:40

Нагадаємо, Рада Європейського Союзу підтримала надання Україні безвізового режиму із країнами Шенгенського простору. Це рішення означає завершення довгої епопеї: Рада ЄС була останньою з головних інституцій Євросоюзу, які мали дати своє «зелене світло» на український безвіз.

До неї це рішення підтримали Європейська Комісія та Європейський Парламент. Це означає, що вже влітку українці зможуть подорожувати до країн Шенгену без віз. Усі юридичні перепони усунуто.

єс безвіз Європа візи

Знак гривні
Знак гривні