Новий старий голова поліції Дніпропетровщини любить символіку СРСР, Аваков теж має червоний плащ (ФОТО)

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков став на захист новопризначеного керівника ГУ Нацполіції Дніпропетровської області Віталія Глуховері, який очолив обласну поліцію вдруге і якого в соцмережах викрили на прихильності до символіки СРСР та у співпраці з “тітушками” в січні 2014 року.

Як пише “Україна молода”, генерал Віталій Глуховеря має в регіоні неоднозначну репутацію. І не лише тому, що у соцмережах він виставляв свої фото у червоній спортивній кофті з написом СРСР.

В часи Януковича Віталій Андрійович Глуховеря був представником МВС України в Російській Федерації (2010-2013) завдяки тісним зв’язкам із тодішнім міністром Захарченком. А вже у травні 2014 року, за нового глави МВС Арсена Авакова, очолив обласну міліцію Дніпропетровщини.

У той період прокуратура області внесла подання міністру Авакову щодо Глуховері, в якому генералу закидали неналежну організацію роботи, відсутність контролю за підлеглими. Тодішній прокурор області Роман Федик пропонував Авакову притягнути Глуховерю до дисциплінарної відповідальності.

Глуховеря також запам’ятався тим, що за результатами внутрішнього розслідування участі або бездіяльності правоохоронців під час кривавого побиття євромайданівців під будівлею Дніпропетровської облдержадміністрації 26 січня 2014 року всіляко захищав своїх підлеглих.

У травні 2015 року Глуховерю після низки скандалів перевели на посаду ректора Дніпропетровського держуніверситету внутрішніх справ.

А тепер Аваков захищає його:

“У нас соцмережі ні за що не відповідають”, – сказав міністр, назвавши закиди “черговою нісенітницею, на яку всі кинулися”.

Також глава МВС підтримав генерала Глуховерю в його сентиментах до радянської символіки, яка заборонена відповідно до законів про декомунізацію.

“Так, він сива людина. Так, він народився в СРСР, так само, як і я. Ми приблизно в тих самих роках. І так, він надягнув на себе в 2005 році светр збірної СРСР з хокею”, – сказав Аваков.

“У мене є плащ червоного кольору до п’ят збірної СРСР з велотреку, яку я свого часу спонсорував”, – заявив міністр (на час розпаду Союзу йому було 27 років, але тоді Аваков уже очолював АТ “Інвестор”, а з 1992 року – банк “Базис”).

“І це підстава для того, щоб городити нісенітницю ту, яку городять?” – додав він.

“Цей чоловік патріот до мозку кісток. І змінили його на посаді тоді, коли було прийнято рішення міняти всю управлінську команду… А він працював, і то дуже добре, для підготовки кадрів в університеті внутрішніх справ”, – наголосив Аваков.

“Тому я цілковито довіряю [Глуховері]. І коли виникла така гостра ситуація [в Дніпрі], у нас не так багато офіцерів, які можуть тримати удар у такому серйозному регіоні, як Дніпро”, – підкреслив Аваков.

поліція аваков дніпропетровщина

Знак гривні
Знак гривні