Полковнику, який підозрюється в керуванні засідкою на Автомайдан, нарешті вдягнули електронний браслет

Одному з ймовірних керівників засідки на автомайданівців у січні 2013 року, полковнику К., увечері 5 травня нарешті вдягнули електронний браслет для контролю дотримання ним нічного домашнього арешту. Про це повідомляють джерела видання ТЕКСТИ у силових структурах.

Про оголошення підозри та присудження домашнього арешту колишньому міліціонеру стало відомо 28 квітня. Саме тоді йому мали одягнути засіб контролю, проте відповідний підрозділ Національної поліції не зробив цього, посилаючись на відсутність необхідної апаратури у регіоні.
Цю прикрість і було виправлено увечері 5 травня, більше ніж через тиждень після рішення суду.

Полковник К. - заступник тодішнього головного міліціонера Києва [Коряка, який зараз в бігах – Ред]. Станом на зараз він уже не працює в поліції.
За даними джерел, він підозрюється по 365 статті (перевищення влади та службових повноважень) і не співпрацює зі слідством.

Підозрюваний К., вважають слідчі, керував всією операцією на місці її проведення вночі 23 січня 2014 на вулиці Щорса біля 17 лікарні і подальшим її розвитком. До сил, якими проводилась операція, входив не лише «Беркут» та оперативні співробітники міліції, а й оперативники БНОНу і підконтрольні їм «тітушки».

Тоді міліція імітувала підготовку нападу тітушок на активістів, які чергували у лікарні. Автомайданівців, які приїхали після сигналів про потребу в захисті, побили та забрали до відділків, а їх автомобілі розтрощили.

У міліції на затриманих за рапортами силовиків та свідченнями тітушок фабрикувались справи про участь у масових заворушеннях. Така сама доля спіткала і іншу групу автомайданівців, яка послідувала за беркутівським автобусом з затриманими в надії визволити їх або хоча би проконтролювати, куди їх відвезуть.

Розгромлений "Ланос" на Кріпосному провулку 23 січня 2014 року

автомайдан справимайдану

Знак гривні
Знак гривні