Міліцейському керівнику, що командував засідкою на Автомайдан, сьогодні вдягнуть браслет для домашнього арешту

Відповідне рішення слідчого судді отримано щойно групою слідчих Управління спецрозслідувань, повідомляють джерела ТЕКСТІВ. Підозрюваний К. керував усією операцією вночі 23 січня 2014 на вулиці Щорса біля 17 лікарні, а також "оформленням" незаконно затриманих.

Автомайданівців пакували не лише «Беркут» та оперативні співробітники міліції, а й оперативники БНОНу (відділ по боротьбі з наркотиками) і підконтрольні їм «тітушки». При чому тут БНОН? Так історично склалось - там найдемонічніші опери, найпоширеніші катування та зв'язки з криміналом. Тому бнонівців залучали, коли треба було діяти «по безпредєлу».

Нагадаємо історію:
На початку січня в лікарнях волонтери охороняли поранених на Грушевського протестувальників, аби їх не забрала міліція. Вночі 23 січня на радіоканал Автомайдану почали надходити заклики про допомогу – була інформацію про збір тітушок під 17-ю лікарнею.

На машини Автомайдану, які відгукнулися на заклик, чекала ударна група з міліції та тітушок. Авто розгромили, їх власників побили та незаконно затримали. Били і тітушки. Спецпризначенці забрали затриманих до своїх автобусів, дорогою до відділку також били.

У Печерському відділку їх відмовились прийняти, і майданівців перевезли у Дарницький, де відкривали провадження за участь у «масових заворушеннях», по цій статті їм загрожувало до 15 років.

Інші автомайданівці, які намагались врятувати товаришів і переслідувати автобуси із затриманими, потрапили в засідку до «Беркуту» на Кріпосному провулку. Їх теж побили, машини розгромили і відкрили справи.

За даними слідства, підозрюваний не тільки координував напад і побиття, а й процес написання рапортів від силовиків та свідчень від тітушок, на підставі яких і формувались справи проти затриманих.

Підозрюваному міліцейському керівнику обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Джерела в Управлінні спецрозслідувань прокуратури прогнозують, що йому вже сьогодні вдягнуть електронний браслет для контролю переміщень, зробити це має відповідна служба Національної поліції.

Наскільки стало відомо ТЕКСТАМ, підозрюваний - заступник тодішнього головного міліціонера Києва [Коряка, який зараз у бігах – Ред], полковник К. зараз не працює в поліції.

За даними джерел, він підозрюється по 365 статті (перевищення влади та службових повноважень) і не співпрацює зі слідством.

Розгромлений "Ланос" на Кріпосному провулку 23 січня 2014 року

суд беркут автомайдан справимайдану

Знак гривні
Знак гривні