Сайти з видачі паспортів завалилися через СБУ, а не новину про безвіз

Зупинка роботи «Паспортних сервісів» була спричинена слідчими діями СБУ, - заявили в Державній міграційній службі.

Оформлення і видача біометричних документів (паспорт для виїзду за кордон та ID-паспорт) у центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) та «Паспортних сервісах» на всій території України було тимчасово призупинене через слідчі дії Служби безпеки України в одного з операторів зв’язку.

Тим часом, СБУ викрила несанкціоноване втручання комерційної структури у роботу телекомунікаційних мереж Державної міграційної служби, але ще у 2014-15 роках.

СБУ виявила серверне обладнання в одному з приватних підприємств Києва, яке мало доступ до мережі Державної міграційної служби з одночасним виходом в Інтернет.

«За попереднім висновком експертів це має ознаки несанкціонованого втручання в роботу автоматизованої системи ДМС та створює умови для витоку інформації з обмеженим доступом. СБ України під час досудового слідства не здійснювала слідчих дій у приміщенні Центру оброки інформації Державної міграційної служби та не вилучала серверне обладнання», — повідомляє Служба безпеки.

Раніше повідомлялося, що сайт, який надає послуги з видачі закордонних паспортів в Україні, не працює через перенавантаження після позитивного голосування Європарламенту про надання Україні безвізового режиму.

сбу україна візи Європа

Знак гривні
Знак гривні