Маріупольський телеканал оштрафовано за заперечення існування України

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала маріупольський телеканал «МТВ» на суму 84 тисячі гривень, що становить 25% від ліцензійного збору.

Про це повідомив член Нацради Сергій Костинський.

«Санкція застосована через трансляцію передачі «Территория заблуждений» виробництва телеканалу Росії «РЕН ТВ», в якій простежується однобоке трактування української історії, яке використовується країною-агресором для виправдання агресії проти України, нав’язується думка щодо неможливості існування України як держави та неможливості розриву зв’язків з Росією», — написав він у Facebook.

Костинський такод додав, що цей висновок Нацради щодо телеканалу підтвердив і Український інститут національної пам'яті до якого Національна рада звернулася за експертизою.

«Санкція застосована через наявність закликів до розв’язування агресивної війни або її пропаганди та/або розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті; пропаганди винятковості, зверхності або неповноцінності осіб за ознаками їх релігійних переконань, ідеології, належності до тієї чи іншої нації або раси, фізичного або майнового стану, соціального походження», — зазначив Костинський.

Громадське

донеччина маразм росія пропаганда телебачення змі

Знак гривні
Знак гривні