Терористи організували «митницю» на адмінкордоні між Донецькою та Луганською областями і грабують жителів Донбасу

Журналістам видання «Четверта влада» вдалося поспілкуватися з жителем Луганської області, який розповів, як на кордоні Донецької та Луганської областей працює так звана «митниця ДНР».

Закупивши невелику партію цигарок, луганчанин Іван поїхав у Донецьк, щоб продати товар дорожче, і заробити на цьому. Чоловік спробував об'їхати «митний пункт» терористів, встановлений на дорозі в районі Дебальцево. Але бойовики його помітили і зупинили автівку.

ДНРівці доставили його машину на КПП, і почали погрожувати і вимагати, щоб він «здав своїх співучасників».

— Вони звинувачували мене, що я порушив державний кордон, і все це виглядало абсурдом. Про який державний кордон може йти мова, якщо вони воюють нібито за єдину Новоросію? — розповів луганчанин.

Іван підписав складений «прикордонниками» протокол, а згодом відправили в Донецьк, в «головне управління митних зборів ДНР». Там у чоловіка конфіскували автомобіль і поставили на штрафну стоянку.

Через кілька тижнів бойовики визнали Івана винним, але з огляду на пом'якшувальні обставини (стан здоров'я і так зване «щиросердне зізнання») повернули йому автомобіль і частину товару, а також змусили його заплатити штраф 30 тисяч російських рублів.

— «Держслужбовець» «ДНР» Юрій Семенишин всіляко квапив, щоб я підписав розписку про отримання товару в повному обсязі, не давши часу, щоб його перерахувати. Як виявилося, не дарма: замість дорогого «Парламенту» там загадковим чином опинилася дешева «Хортиця», — каже Іван.

Повний текст публікації можна прочитати тут.

митниця донбас днр ЛНР

Знак гривні
Знак гривні