Піар на крові. Блокадники з Самопомочі допомагають Кремлю та Курченку?

Переговори лідера ДНР Захарченка з російським куратором, які перехопило СБУ, поставили все на свої місця в темі так званої «блокади», - вважає Тетяна Чорновол. - Мова в них йде про те, що шахти та заводи на окупованій території, які постачали продукцію в Україну, але були зупинені блокадою Семенченка, тепер переходять під контроль Росії. А куратором цього бізнесу в Москві призначається янучарський «младоолігарх» Сергій Курченко. При цьому податки, що раніше сплачувалися в український бюджет, тепер підуть у російський.

Я впевнена, - пише Чорновол, - «Самопоміч» цинічно від самого початку почала цю блокаду на замовлення Курченка. В них давня і плідна комунікація. В часи Януковича нинішні депутати «Самопомочі» Журжій і його колега Сотник особисто працювали в схемах Курченка. Я про це неодноразово писала.

Як і про те, що зараз Курченко фактично курує всю фракцію «Самопомочі» у ВР. На його замовлення «Самопоміч» заблокувала «спецконфіскацію» активів Януковича. При чому справа, нагадаю, була не лише в значних коштах, що могли поповнити український бюджет. Блокуючи «спецконфіскацію» «Самопоміч» зупинила фінансування і роботу українських оборонних заводів. А нинішня блокада «Самопомочі» також пряма дія в інтересах в Москви.

І це не правда, що вони не розуміють, що роблять. Дуже навіть розуміють -вони свідомо вбивають Україну.

Візьмемо Авдіївку, за якою [вони] нещодавно плакали крокодилячими сльозами. Зараз вони вбивають Авдіївку. Бо що таке життя цього міста? Спитайте будь-кого, з тих хто продовжують жити і під обстрілами. Вам скажуть - Авдіївка живе, поки живе Авдіївський коксохім.

А зараз він зупинився. Семенченко перекрив постачання вугілля на завод.
Завод не змогли зупинити російські загарбники зброєю. Робітники ремонтували ушкодження під час обстрілів і завод знову працював. Наперекір агресору. Бо за ним була не лише Авдієвка, а також Маріуполь.

Авдієвський коксохім - єдиний постачальник коксу на всі великі підприємства українського Маріуполя - міста, яке довірилося Україні. Я сама була свідком, як під час наступу москалів на Маріуполь, його жителі - вчорашня «вата», вибігала з квітами на зустріч українським військовим і кричали: «Дякуємо вам наші захисники».

У нас гібридна війна, на багатьох фронтах. Донбаські міста від загарбання утримують не лише військова зброя, а також банальна економіка. Саме тому держава-агресор так затято останнім часом атакувала Авдіївку...

Проте, те, що не зробив агресор зброєю, зробив [...] Семенченко, цинічно паразитуючи на цінностях громадянського суспільства. Він зупинив Авдієвський коксохім. Туди не надходить вугілля через їх «блокаду».

Нікчемна купка людей, а таке зло. Авдіївка опинилася в котлі! З одного боку Путін-сепари-Курченко, з іншого Путін-Курченко-Семенченко.

У нас був Іловайський котел, Дебальцівський котел, а тепер у нас Авдіївський котел. А далі Маріуполь в котлі? Україна в котлі?

Плювати навіть на наслідки в енергетиці. Це дрібниця, і підвищення тарифів, і відключення світла, порівняно з іншим - купка [...] перекреслила одну з небагатьох наших перемог у важкій гібридній війні.

Наша перемога полягала в тому, що у нас тишком-нишком, але працювала п'ята колонна на окупованих територіях. Це шахти і заводи, зареєстровані на території України. Це, на хвилиночку, означало не мало, а дуже багато - ми з під носа у ворога вивозили в Україну наше народне українське багатство - антрацит, метал, вироби заводів.

Наповнювали український бюджет мільярдами податків. Плюс ми ж не звірі зрештою, ми ж на Майдані стояли за гуманне суспільство - і наша гуманітарна місія, ще й полягала в тому, що ми не давали, нехай «ваті», але все-таки людям на окупованій території і працювали на тих шахтах померти з голоду. Так, годували їх за те, що вони добували для нас вугілля, забезпечували дешевою сировиною заводи на території України. Хіба це погано?

Така ситуація була НАШОЮ УКРАЇНСЬКОЮ перемогою в гібридній війні. Ми переграли навіть сепарів, які виявилися заручниками такої ситуації.

Але ми не переграли Москви. Вони через Курченка підключили свою п'яту колону в Україні і віджали всі заводи і шахти на окупованій території.

Для України це означає не лише підвищення тарифів на електроенергію.

Це лише перший вимушений крок. Це також мінус 32 млрд. податків. Ця цифра величезна - вона аналогічна всьому зарплатному фонду Міноборони. Також мінус 3 млрд. доларів валютної виручки - а це курс 40 грн. за долар. І багато чого іншого, не перерахувати…

Тому, я за жорсткі державні міри проти духовного брата Захарченка - Семенченка. Держава повинна захищатися. І в неї є інструмент проти таких - тюрми.

Знаєте, в свій час, коли «Народний фронт» запрошував в список командирів добробатів, я трупом лягла проти кандидатури Семенченка.

«Ви не розумієте,- кричала я. - Це не командир, це [...], яка піариться на крові. Ви подивіться, він завжди так влаштовує, щоб загнати своїх хлопці з «Донбасу» в м'ясорубку, самому відсидітися в тилу, а потім вилізти на екран і кричати на всю країну про зраду. Заради одного моменту слави він і посилає своїх на смерть». Тому в Народний фронт він не пройшов. Зате проліз в «Самопомочі»…

Там теж все знали. Але цинічна «курченівська» молодь, без проблем взяла в депутати того, хто піарився на крові своїх хлопців. А тепер вони ще й всі разом плюють в їх могили - ставши прямими агентами путінських інтересів.

Думка Тетяти Чорновол. Образливу лексику викреслено

донеччина блокада семенченко економіка луганщина опініон війна Чорновол

Знак гривні
Знак гривні