НАБУ розслідує розкрадання в Укрнафті 7,7 млрд

Неможливо у зв'язку з цим не згадати знаменитий аж до утворення інтернет-мему випадок, коли Коломойський особисто приїжджав не допустити зміни керівництва "Укрнафти" (ВІДЕО)

В "Укрнафті" проведено 16 обшуків за один день у різних містах країни, - повідомляє Цензор із посиланням на прес-службу Національного антикорупційного бюро.

Слідчі дії проводилися під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у досудовому розслідуванні кримінального провадження за фактом заволодіння нафтою ПАТ "Укрнафта" на загальну суму понад 7,7 млрд грн.

Дії зловмисників кваліфікуються за ч. 3 ст. 212 ("Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів"), ч. 5 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"), ч. 4 ст. 368 ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою") Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з березня по жовтень 2015 року службові особи низки підприємств, діючи за попередньою змовою спільно зі службовими особами ПАТ "Укрнафта", заволоділи майном вказаного ПАТ (50% + 1 акція компанії належить НАК "Нафтогаз України") в особливо великому розмірі.

За версією слідства, злочинний умисел полягав у наступному: після аукціонів, що відбувалися без забезпечення справедливої конкуренції, ПАТ "Укрнафта" реалізувало низці "підприємств-переможців" нафту та інші речовини відповідно до укладених з ними договорів за заниженою вартістю.

У подальшому ПАТ "Укрнафта" було укладено додаткові угоди, якими відтерміновано оплату за раніше поставлену нафту на декілька років. Внаслідок таких дій до сьогодні розрахунок з ПАТ "Укрнафта" за поставлену продукцію так і не проведено, чим спричинено збитки державі в особливо великих розмірах - 7 млрд 744 млн 637 тис. грн.

Слідчі дії у вказаному кримінальному провадженні тривають".

корупція коломойський нафта набу кримінал

Знак гривні
Знак гривні