Що, на думку американців, покращилось і погіршилося за 8 років Обами? (ІНФОГРАФІКА)

Відома соціологічна фірма Gallup провела опитування громадян США щодо того, як вони оцінюють вісім років правління Обами.

Публіка значною мірою вважає, що становище для геїв та лесбійок за ці вісім років покращилася. Також позитивно оцінили американці зміни в енергетиці (як повідомляли ТЕКСТи, практично вся нова енергетика США - це побудова джерел відновлюваної енергії).

Думки щодо змін в економіці та в охороні системи здоров'я полярно розділилися.

Як не парадоксально, дуже погано американці оцінили зміну "стосунків між расами": попри чорного президента, всупереч очікуванням, тут більшість убачають зміни на гірше.

Це пов'язано з кількома випадками стрілянини поліцейських по чорношкірих, яка спричинила протести та бунти, небачені з часів "расових бунтів" 1992 року.

Також, на думку більшості, зросла нерівність між багатими та бідними.

А найгірше оцінили зміни у сфері злочинності - американці вважають, що вона зросла.

Сума відповідей в усіх випадках на інфографіці дещо менше 100%, оскільки не включено відповіді "не знаю" - найбільше таких було в питанні щодо "політики боротьби з кліматичними змінами".

Gallup також проводила подібне дослідження після двох термінів Джорджа Буша у 2009 році - й Буша-молодшого оцінили загалом і за більшістю пунктів зокрема значно гірше, ніж Обаму.

Детальніше порівняння й аналіз на Gallup

Вибірка - випадкова, охоплювала дорослих старше 18 років в усіх штатах. Статистична похибка за кожним з питань не перевищує 5%.

сша інфографіка обама соціологія

Знак гривні
Знак гривні