Порошенко, Гройсман і Гонтарєва обіцяють, що гривня від стабілізації Приватбанку не обвалиться, усі вкладники збережуть свої гроші (ВІДЕО)

За оцінками НБУ, розрив Приватбанку між сформованими резервами та кредитним ризиком станом на грудень сягнув майже 150 млрд грн, що поставило під загрозу подальше обслуговування клієнтів банку.

Курс гривні не обвалиться: Заява Гройсмана з приводу націоналізації "ПриватБанку"

Порошенко заявив, що це єдине правильне рішення:

Вважаю своїм прямим обов'язком роз'яснити суть тих кроків, які вчора та сьогодні здійснені щодо "ПриватБанку".

Попри те, що йдеться про приватну банківську установу, ці рішення не є чиєюсь приватною справою. Вони безпосередньо стосуються приблизно половини дорослого населення України – фізичних осіб, які є його клієнтами. Рівно, як і понад п'ятдесятьох відсотків усіх юридичних осіб, зареєстрованих в Україні.

Опосередковано від стану справ у цьому банку залежить вся фінансово-економічна ситуація в країні – настільки він великий, чи, як кажуть фахівці, системний.

Через це його не можна помістити в прокрустове ложе стандартних технологій оздоровлення банків. Саме тому ми вдаємося до безпрецедентного рішення – його переходу в cтопроцентну державну власність.

Держава бере на себе відповідальність і гарантує клієнтам "ПриватБанку" недоторканість і цілісність їхніх грошей.

А ось - повний брифінг голови Нацбанку Валерії Гонтаревої і міністра фінансів Олександра Данилюка з приводу націоналізації "ПриватБанку".

скандал коломойський бюджет популізм фінанси банки держава

Знак гривні
Знак гривні