Приватбанк всьо. Після націоналізації та стабілізації - перепродадуть

В неділю ввечері Кабінет міністрів вирішив перевести ПАТ "Приватбанк" у стовідсоткову власність держави.

Клієнти "Приватбанку" не матимуть проблем із доступом до своїх коштів – зарплати, пенсії, стипендії, які проходять через цей банк, будуть надходити справно.

У цьому запевнили міністр фінансів Олександр Данилюк та голова Національного банку Валерія Гонтарева на спільній прес-конференції у понеділок зранку.

Держава в особі Міністерства фінансів стане власником 100% акцій ПАТ "Приватбанк" та гарантує безперебійне функціонування цієї установи та збереження коштів його клієнтів.

В уряді підкреслили, що ці дії відбуваються у чіткій координації з міжнародними фінансовими організаціями та за їхньої підтримки.

"Перехідний період починається з 19 грудня. Держава забезпечить плавний перехід, стабільну роботу цієї установи у звичному для її клієнтів режимі", - наголошують в Кабміні.

В уряді виходять із того, що ухвалене ним відповідальне рішення врятувало як Приватбанк, так і всю банківську систему, йдеться в заяві.

Міністр фінансів Олександр Данилюк заявляє про намір державної влади продати націоналізований "Приватбанк".

"Після переходу цього банку в державну власність доля державних банків у банківському секторі є досить значною. У планах держави не є бути власником такої великої частки на банківському секторі", – сказав він на прес-конференції.

"Тому після того, як банк стабілізується повністю, почне реалізовувати стратегічний план, держава планує цей банк продати. І це створить нормальні конкурентні умови на ринку. Продати за прозорими умовами", – заявив міністр фінансів.

Як відомо, інформація про те, що найбільший комерційний банк країни - "Приватбанк" - може бути націоналізовано, курсує на банківському ринку давно. У "Приватбанку" заявляли, що розмови про націоналізацію - атака на банк.

За матеріалами УП

Версія приватбанку

IT-директор Приватбанку Дмитро Дубилет приписує фактичне банкрутство Приватбанку не втричі вищими, ніж у інших, депозитним ставкам, а "інформатакам" і називає Коломойського і Ко "чесними":

Сюрпризи

скандал коломойський бюджет популізм фінанси банки держава

Знак гривні
Знак гривні