Секс - це не злочин: активісти пікетували МВС із вимогою декриміналізації проституції

Активісти пікетували МВС із вимогою скасувати відповідальність за добровільну секс-роботу повнолітніх людей, - передає Цензор.Нет

Кілька десятків активістів 16 грудня в переддень Міжнародного дня подолання насильства проти секс-працівників пікетували МВС із вимогою скасувати відповідальність за добровільну секс-роботу повнолітніх людей (ст. 181.1 кодексу України про адміністративні правопорушення).

Джерело фото - Censor.net.ua

"Секс-працівниці, чия робота в Україні переслідується за законом, зазнають необґрунтованого насильства і дискримінації як з боку клієнтів, так і з боку самих правоохоронців. Поліцейські шантажують і залякують секс-працівниць, які не можуть ефективно захистити свої права.

Відмова від покарання (декриміналізація) не означає легалізації проституції. Учасники акції вимагають скасувати відповідальність людей, які добровільно виконують секс-роботу, а не законодавчо врегулювати секс-бізнес", - заявили організатори акції.

У ході пікету активісти вивісили на манекен реальні протоколи, які складали правоохоронці на секс-працівників. За даними активістів, такі протоколи часто складають без дати. Зокрема, один із продемонстрованих протоколів був представлений колишній секс-працівниці уже згодом, після того як вона покинула секс-бізнес, вийшла заміж, а дата зазначена в протоколі збіглася з датою, коли вона перебувала на пологах у пологовому будинку.

Джерело фото - Censor.net.ua

Активісти очікували, що до них вийде представник МВС. Однак, нікого не дочекавшись мітингувальники розвісили плакати на будівлю МВС і завершили акцію.

Джерело фото - Censor.net.ua

проституція закон мвс

Знак гривні
Знак гривні