У США заявили про ліквідацію трьох ісламістів, причетних до терактів в Європі. Зокрема двох, що готували теракт в Парижі в жовтні минулого року

Міністерство оборони США повідомила про ліквідацію трьох чільних діячів екстремістського угруповання «Ісламська держава», причетних до підготовки до терористичних актів у Європі, - передає Радіо.Свобода

Як повідомив речник Пентагону Пітер Кук, усі троє працювали разом, плануючи й готуючи напади проти західних цілей, у час, коли по них був здійснений удар.

За словами речника, повітряний удар по авту, яким їхали всі троє в місті Ар-Ракка в Сирії, що його це угруповання має за свою «столицю», з безпілотного апарата коаліції проти ісламістів під проводом США був здійснений 4 грудня.

Будівля Пентагону, Міністерства оборони США

Речник повідомив, що двоє з убитих, громадяни Франції Салаеддін Ґурма і Бельгії Саммі Джеду, були причетні до підготовки до нападів у Парижі 13 листопада 2015 року, внаслідок яких загинули 130 людей. Третій, громадянин Франції Валід Амман, планував напади смертників і був заочно засуджений у Бельгії за причетність до зірваної спроби теракту 2015 року.

сша теракт тероризм

Знак гривні
Знак гривні