НАЗК: Лещенко ухиляється від ознайомлення з протоколом про порушення при купівлі квартири

Національне агентство з питань запобігання корупції заявляє, що народний депутат України Сергій Лещенко вкотре не з’явився для ознайомлення з протоколом про адміністративне правопорушення при купівлі квартири у центрі Києва.

Як заявили в агентстві, починаючи з 30 листопада, Сергій Лещенко ухиляється від особистого ознайомлення з протоколом про адміністративне правопорушення.

«1 грудня 2016 року на офіційному веб-сайті Національного агентства було розміщено публічне запрошення пану Лещенку щодо ознайомлення з протоколом про адміністративне правопорушення, проте народний депутат так і не прибув для ознайомлення з результатами перевірки», – йдеться в повідомленні.

Як заявляють у НАЗК, захисник Лещенка повідомив, що той не зможе прийти для ознайомлення з протоколом 6 грудня через перебування на допиті у Нацполіції у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

У Національному агентстві з питань запобігання корупції висловили думку, що «така поведінка народного депутата Сергія Лещенка свідчить про його небажання сприяти прозорому розгляду питання і затягування процесу ознайомлення з протоколом про адмінправопорушення».

1 грудня НАЗК повідомило що у діях депутата при купівлі квартири в центрі Києві виявлено ознаки адміністративного правопорушення. Агентство заявляє, що порушення полягає в тому, що Лещенко «одержав подарунок у вигляді знижки на 1,8 мільйона гривень на вартість квартири, яка була надана забудовником».Лещенко називав цю заяву НАЗК «брехливою» і заявив, що знижок не отримував.

У вересні 2016 року стало відомо, що Сергій Лещенко придбав квартиру у новобудові в історичному центрі Києва площею 192 квадратні метри за 7,5 мільйона гривень (понад 300 тисяч доларів).

Лещенко пояснив, що частина суми, витраченої на придбання квартири, – це його заощадження як колишнього співвласника видання «Українська правда», решта – позика. Депутат стверджує, що кошти, сплачені за квартиру, є чесно заробленими, і придбання квартири не порушило вимог антикорупційного законодавства України.

Сергій Лещенко, який написав низку матеріалів про корупцію у найвищих ешелонах влади для «Української правди», у 2014 році був обраний народним депутатом за партійними списками «Блоку Петра Порошенка».

Радіо Свобода

скандал корупція лещенко

Знак гривні
Знак гривні