Росія вибачилася за спробу перевороту в Чорногорії

Секретар ради безпеки Росії Микола Патрушев під час візиту в Белград (Сербія) приніс вибачення за російських організаторів перевороту в Чорногорії. Про це розповіли The Guardian джерела, близькі до сербського уряду, - передає Новинарня.

Співрозмовник видання підкреслив, що, за словами Патрушева, змовники діяли нібито самостійно без санкції Кремля.

Як у Чорногорії спецслужби зірвали проросійський державний переворот

Зазначається, що після візиту голови радбезу росіян депортували з Сербії.

При затриманні у росіян, як повідомили сербські ЗМІ, виявили 120 тисяч євро, уніформу спецназу і спеціальне обладнання, яке дозволяло стежити за прем’єром Чорногорії Міло Джукановичем.

Скандал вибухнув ще в жовтні, а з новою силою розгорівся 6 листопада, коли прокурор Чорногорії Мілівоє Катнич заявив, що в Чорногорії за спробою захоплення влади на парламентських виборах у жовтні стояли російські націоналісти, які мали намір вбити прем’єр-міністра Міло Джукановича.

За словами прокурора, який керував розслідуванням змови, організатори злочинного угруповання збиралися повалити уряд і, вбивши прем’єра, привести опозицію до влади.

Поліція Чорногорії повідомила в день голосування, 16 жовтня, про затримання 20 громадян Сербії, які прибули в цю країну з метою організації терактів, захоплення держустанов та арешту прем’єра Джукановича.

При цьому заарештовані, як заявляла влада Сербії і Чорногорії, не були пов’язані з сербськими офіційними структурами.

росія кремль чорногорія агресія

Знак гривні
Знак гривні