Через кінчених придурків у мене нема програми, - діджей Топольська про закон про квоти, за який голосував Лещенко

Наречена нардепа Лещенка (БПП) Анастасія Топольська проклинає нардепів через прийняття ними закону про квоти для української музики на радіо. Через набуття ним чинності дівчина Лещенка може втратити своє шоу на одній з українських радіостанцій, оскільки, за її словами, гідного українського музичного контенту відповідного формату вона не може знайти. При цьому, варто зазначити, що її наречений також серед тих, хто голосував за цей законопроект.

"Здається, мені доведеться відмовитися від свого радіошоу на KISS FM. Сьогодні почула жахливі новини", - написала вона, і далі опублікувала лист від директора KISS FM Антона Цесліка: "Панове, з листопада набуває чинності нрма закону про квоти на україномовну музику. Щоб не вдаватися в усі деталі і подробиці, кінцевий результат для нас такий - ми зобов'язані в кожній годині грати 30 відсотків треків з українським вокалом! Мова саме про вокал, а не про громадянство автора. Тобто, якщо у вашому шоу звучить 12-14 треків за годину, 4 з них обов'язково повинні бути саме з українським вокалом! На жаль, ця норма закону обов'язкова до виконання всіма радіостанціями України, незалежно від формату і її недотримання призводить до позбавлення ліцензії. Тому вибір у нас з вами невеликий - або ви в кожному своєму радіошоу гарантовано граєте україномовні треки, або ми знімаємо з ефіру. Швидше за все, ми залишимо наші підкасти, томущо вони найбільш завантажувані серед усіх підкастів України. Але в основний ефір Кісс ФМ, потраплять лише ті шоу, в яких буде чітко дотримана квота. Прошу повідомити ваше рішення, щоб розуміти, залишати чи знімати ваше радіошоу з ефіру. Дякуємо!".

"Оце так провал .. Цікаво, як наші диск-жокеї будуть викручуватися. Я, наприклад, не розумію, як зможу цю ідею втілити в реальність. У нас стільки української якісної музики, яка у форматі КІСС ФМ, не роблять. Ось і закінчилася епоха якісної сучасної електронної музики для FM. Особливо для KISS FM І DJ FM. А якщо чесно, то дати б цим відповідальним за такі закони дебілам у Раді по дупі. Не можу повірити, що після 10 років ведення програми мене змушують відмовитися від неї добровільно. Так, все правильно: "змушують" і "добровільно". І я ж не одна .. Я дуже розчарована і сердита. Дуже", - додала Топольська.

Варто зазначити, що наречений Топольської нардеп Сергій Лещенко належить до тих, хто голосував за цей закон.

Пізніше, в окремому пості, Топольська пояснила, що така ситуація склалася через недостатнє ознайомлення із законом керівництва радіостанції та її емоційної реакції, також вона вибачилася за надто емоційну і бурхливу публічну реакцію на цей інцидент.

"Отже. Що я маю? Природно - скандал. 1 + 1 дзвонить з проханням коментаря, сотні українців обурені, директор KISS FM Антон Цеслік не довчив закон і вирішив завчасно всіх попередити про злив, а винна у всьому цьому тупа курка Топольська. Окей. Навіть не хочу гуглити новини - уявляю там заголовки типу "Наречена/дівчина/коханка/співмешканка Сергія Лещенка така розтака і тд." Зціпивши зуби від злості, я прийму таку істину і цей бік реальності. Нехай я занадто швидко, обурено, гаряче відреагувала на подібні новини ... І повірте, я буду відстоювати своє право продовжувати вести своє радіошоу, якому тільки у вересні виповнилося 10 років. Я лише хочу сказати, що як би українське суспільство не обурювалася і не видумувало чергові звинувачення в мою сторону або не придумувало благих законів - чи то мова, міцне слівце чи прокляття, а закони для будь-якої благочестивої мети - це не змінює ситуації: ніхто ще з-під палки не виносив творчість у світ. І якщо ви придумуєте і стверджуєте закон, який має на увазі більше українського продукту це не означає, що це наше світле майбутнє, тому що радіостанції будуть змушені клепати матеріал на швидку руку аби викрутитися, а якісної музики більше не стане. У підсумку ми всі будемо слухати убогі твори незрозумілих продюсерів, аби виконати умови закону і квоти. Набагато крутіше, коли артисти самі проявляють ініціативу і самовиражаються українською мовою, коли вони роблять це з ідеєю і любов'ю - і таких у нас більш ніж достатньо. А в цілому все це пахне ненависним совком, який нам пропонує наш же уряд на красивій тарілочці з принтом українських візерунків. Все це - справжній популізм. Коли ти хочеш, щоб дитина з'їла кашу, то ти дбаєш про те, щоб вона була смачна, а не запихати її в дитину погрозами про те, що недоїдене піде за пазуху. Do you know what I mean ...? Закон 3822 недопрацьований (той, який відтепер діє) і якраз альтернативний проект закону існує - 3822-1, той, який передбачає умови для форматних радіостанцій, щоб ті якось пристосувалися і вижили - за який не проголосували саме через популізм. Ми всі хворі і темою псевдопатріотизму, і темою популізму, і маніпуляціями, дезінформацією. Я, так, саме влипла, але й запам'ятаю ці почуття назавжди, готова відповідати за свої слова і вчинки. Просто адже неможливо на все це дивитися .. Це все нездорові ідеї, а може і здорові, але просунуті якимось заднім проходом. І ми в цьому всьому з ентузіазмом беремо участь. Мені дуже шкода, що мене так підставили, що я сама так підставилася і підставила інших. Відчуваю себе максимально виснаженою і спустошеною. Не можна, звичайно, бути такою запальною і палити все на своєму шляху. А простіше кажучи - я вибачаюсь за свою дурість і квапливі висновки. За образи і наслідки таких важких безнадійних почуттів. Сьогодні відчуваю себе дурепою, вже як є. Буває. Дякую всім за участь і увагу", - пояснила Топольська.

Цензор

маразм скандал закон музика квоти мова лещенко

Знак гривні
Знак гривні