Нардеп БПП викупив вісім приміщень, оформлених на підставну бухгалтерку Луценків (ДОКУМЕНТ)

17 жовтня народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Гліб Загорій придбав 8 приміщень у Світлани Риженко, колишньої бізнес-партнерки родини генпрокурора Юрія Луценка, яка була бухгалтеркою у фірмі Ірини Луценко.

Про це свідчать дані реєстру нерухомості.

Йдеться про 7 квартир і одне нежиле приміщення у будинку по вул. Еспланадній, 32, літ «В», у Печерському районі Києва. У вересні цього року весь будинок продавався за $5,3 млн.

бухгалтерка Риженко та її власний будинок у селі

а в цьому будинку на Еспланадній - оформлені на неї квартири

“Щодо Світлани Риженко, то нині вона – пенсіонерка, яка зареєстрована як фізособа-підприємець і має серед видів діяльності передачу нерухомості в оренду. Як з’ясувалося, недарма.

У неї є вісім приміщень в одному будинку на Печерську по вул. Еспланадна, 32В. Це чотириповерховий цегляний будинок, зведений у 1917 році. Окрім апартаментів Риженко, там є ще дві квартири, які належать таким собі Віталії Загоруйко і Євгену Волохіну”, – писали “Наші гроші”.

Новий власник нерухомості Гліб Загорій є власником фармацевтичної компанії “Дарниця” й називає себе другом Юрія Луценка. Загорій входить до десятки найбагатших депутатів Ради зі статками 39 662 072 грн.

У фракції БПП він входить в неформальну “групу Третьякова”, до якої входить і Ірина Луценко.

Станом на сьогодні декларація Гліба Загорія ще не опублікована.

Відповідно до Закону про запобігання корупції, у разі суттєвої зміни в майновому стані декларант зобов’язаний у 10-денний строк повідомити про це Національне агентство з питань запобігання корупції. Йдеться про придбання майна на суму, яка перевищує 50 мінімальних заробітних плат, встановлених на 1 січня відповідного року.

У такому повідомленні має бути повідомлено у кого і за якою ціною було придбане майно. Тобто НАЗК має отримати таке повідомлення від Гліба Загорія до 27 жовтня.

За матеріалами Наших грошей

скандал корупція ГПУ луценко прокуратура будівництво

Знак гривні
Знак гривні