Порошенко вкотре переніс безвіз із ЄС з жовтня на листопад

Порошенко переконаний, що безвізовий режим у поїздках до країн Євросоюза для громадян України буде затверджено до 24 листопада, коли заплановано проведення саміту Україна-ЄС у Брюсселі.

Нагадаємо, Порошенко переконував, що досягне безвізового режиму: до 1 січня 2015, потім до Ризького саміту навесні 2015, потім до 1 січня 2016, потім до жовтня 2016. - Ось стаття, де зібрано всі його цитати з цими обіцянами

“Я впевнений в тому, що документи про надання Україні безвізового режиму повністю будуть підписані і ратифіковані Європарламентом. Не маю жодного сумніву. Можу навіть сказати, до якої дати – це відбудеться до 24 листопада. Бо 24 листопада відбудеться саміт Україна-ЄС, і ми домовились, що на цей саміт документи будуть готові”, – заявив глава держави в інтерв’ю українським телеканалам, коментуючи підсумки свого візиту в Брююссель і Маастрихт минулого тижня.

Про це пише Новинарня

За словами Порошенка, було проведено низку переговорів, під час яких Україна заручилася підтримкою більшості політичних сил у Європарламенті. Йдеться про Європейську народну партію, соціалістів, лібералів і консерваторів, зазначив він.

“Ми маємо абсолютну більшість в Європарламенті щодо ратифікації Угоди про безвізовий режим”, – сказав президент.

Порошенко пояснив, що затримка була викликана розробкою механізму призупинення безвізового режиму для країн. Однак, вона пов’язана не з Україною, а з деякими країнами Близького Сходу.

Зараз переговори з Україною прискорили розгляд цього механізму призупинення. Мова йшла, зокрема, про суперечку між повноваженням Європарламенту і повноваженнями Єврокомісії.

“Я дуже сподіваюсь, що порозуміння буде знайдено. Наступного тижня [Європарламентом] буде проголосовано механізм призупинення і буде знайдено компроміс”, – сказав Петро Порошенко.

порошенко візи Європа

Знак гривні
Знак гривні