Родич Медвєдєва продовжує забудовувати Бровари

При чому, як стверджують представники громади, робить це з порушеннями закону. 18 жовтня о 10-00 відбудеться сесія Броварської міської ради, на якій депутати вирішуватимуть долю ділянки 5,4 га у центрі міста, на якій зараз ростуть 50-річні сосни. Броварський міський голова і забудовник "Альянс Новобуд"(*) планують збудувати тут багатоповерхівки.

Як зазначають активісти у своєму прес-анонсі, мешканці міста Бровари Київської області нещодавно провели акцію протесту проти спроб забудовника ТОВ «Альянс Новобуд» знищити останній сосновий масив у центрі міста, де раніше було заплановано створення парку (див. картинку нижче). На місці дерев забудовник планує вліпити ще декілька багатоповерхівок.

Громада стверджує, що дана земельна ділянка була отримана забудовником в оренду за підробленими документами, спорудження будь-яких багатоповерхівок в даному місці заборонено будівельними нормами, а також вимогами щодо щільності населення відповідно до площі.

Наразі опозиційні до мера міста депутати зібрали підписи за скликання позачергової сесії міської ради з цього питання, на якій, зокрема, запропонують мерії знайти для цього забудовника іншу ділянку, а на місці соснового масиву створити парк площею 5,4 га.

Водночас міський голова ухиляється від висловлення власної позиції щодо цього питання, що дає активістам підстави вважати його зацікавленим представником інтересів, передусім, забудовника, а не громади Броварів.

Станом на сьогодні з числа мешканців міста організовано цілодобовий патруль поблизу лісового масиву, встановлені камери спостереження з прямою відеотрансляцією ситуації навколо дерев, створені спільноти у соцмережах та спеціальний сайт для координації дій ініціативної групи та для інформування громадськості.

13 жовтня о 12-30 в УНІАН відбулась прес-конференція на тему: «Громада м.Бровари на захисті найбільшого лісового масиву в центрі міста (5,5 га лісу), який хочуть знищити забудовники».

Активісти планують масово прийти на сесію і переконати депутатів зробити вибір на користь громади.

Більше інформації на сайті: http://save.brovary.org

---

* "Альянс Новобуд" пов"язують з власником ТОВ «ТЕХЕНЕРГОТРЕЙД» Віктором Поліщуком. З ним та його родиною також пов’язують компанії «Ельдорадо», «Технополіс», ТРЦ «Гуллівер» та відомі всім броварчанам будівництва «Зелений» і «Лісовий» квартали.

Його дружина Лілія Різва – племінниця Світлани Медведєвої, дружини російського прем’єр-міністра Дмитра Медведєва.

Бровари забудова

Знак гривні
Знак гривні