Державна зрада: ГПУ кваліфікувало діяльність Януковича

Генеральний прокурор Юрій Луценко провів робочу нараду із заступниками та керівниками підрозділів, які відповідають за формування обвинувачення екс-президенту Віктору Януковичу у створенні ним злочинної організації.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на повідомлення ГПУ.

За висновками слідчих, діяльність Віктора Януковича на посаді президента України була підпорядкована інтересам Російської Федерації у питаннях, які стосуються національної безпеки, про що свідчать підписані ним укази.

Також свідченням цього, як сказано у повідомленні ГПУ, були призначення на ключові посади осіб із російським громадянством.

Відповідно, діяльність Віктора Януковича кваліфікується за ст. 255 (створення злочинної організації) та ст. 111 (державна зрада) Кримінального процесуального кодексу України.

"Діяння Віктора Януковича розглядаються за наступними напрямками: умисні діяння на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України", - сказано у повідомленні ГПУ.

Також Луценко привітав начальника департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергія Горбатюка "з позитивними зрушеннями у справі екс-"беркутівців" у суді.

суд луценко янукович росія

Знак гривні
Знак гривні