Зарплата топ-менеджера Ахметова -1 млн грн у місяць, працівник отримує 3200 грн. Доходи компанії - завдяки паразитуванню на державі

Завдяки зобов’язанню депутатів оприлюднювати доходи можна дізнатись рівень оплати найманців олігархів. Володимир Гусак, до того, як став народним депутатом, працював директором з логістики та закупок гірничо-металургійної компанії Ахметова Метінвест.

За 2014 він заробив 9 млн грн у вигляді зарплат, бонусів, тобто його дохід у компанії (до обрання у ВРУ у листопаді) складав майже 1 млн грн на місяць. Також в нього ще 10 млн грн на банківських рахунках та у власності сім’ї 2 квартири та будинок загальною площею 450 кв. м, авто Infiniti FX та Субару Форестер.

Цікаво, що звичайні працівники ахметівських заводів та гірничо-збагачувальних комбінатів жаліються на жебрацькі зарплати, наприклад, водій бульдозера на ПівГЗК заробляє лише 3200 грн. На інших підприємствах робітників переводять на неповний робочий день із зменшенням з/п, хоча працюють як зазвичай.

Сьогодні компанія шантажує уряд та Укрзалізницю, щоб ті зберегли необґрунтовано низькі тарифи на вантажні перевезення – позбавляє УЗ можливості придбати сучасні потяги, відремонтувати колії, підвищити зарплати працівникам та сплатити до держбюджету дивіденди від доходів.

Хоча сам Метінвест завдяки сумнівним тендерам постачає тій же ж самій УЗ продукцію на 20% дорожче ніж на ринку.

До речі, вже після обрання, пан Гусак продовжив працювати у компанії Ахметова – відповідати за закупівлі вугілля

У парламентській роботі він запам’ятався, як противник змін.

Голосував проти:
* демонополізації ринку природного газу;
* зменшення кількості процедур і часу реєстрації суб'єктів господарювання у фіскальній сфері та покращення позиції України в рейтингу Doing Business;
* спрощення процедури держзакупівель;
* доступу до інформації про бюджетні показники у формі відкритих даних;
* отримання інвестицій на 800 мільйонів доларів Світового банку.

Детально про голосування тут

Новина підготована за мотивами Декларації

донеччина ахметов металургія промисловість гусак

Знак гривні
Знак гривні